Diskusjon:Don Quijote

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det er ikke noe hold i de analysene jeg kjenner av denne romanen som skulle tilsi at den er en psykologiroman, hva nå det måtte være. Stilretningen psykologisk realisme er den heller ikke en del av. Hvis Bruker:Basto mener at den er en psykologiroman må må han bevise det med referanser før han tilbakestiller redigeringer! --MHaugen 14. jul 2006 kl.16:03 (UTC)

Hei Morten! Jeg har en artikkel fra Tidskrift for Den norske lægeforening som heter: "Legen, skjønnlitteraturen og den psykiatriske pasienten" [1]. I artikkelen skriver Jon Geir Høyersten eksempler fra verdenslitteraturen som Goethe, Dostojevskij, Shakespeare og ikke minst Miguel de Cervantes Saavedras Don Quijote som kan bevise at man betegner Don Quijote som en psykologiroman i og med at romanen er med på å representer menneskets psykologi og hvordan samfunnet behandlet diss "gale" personene. Ut i fra dette må de som har laget artikkelen til Don Quixote på engelsk ha tenkt også. Basto 15. jul 2006 kl.07:29 (UTC)
Selv om romanen i medisinske tidsskrift brukes som eksempel på at «Skjønnlitteraturen representerer de aller tidligste «dokumenter» vedrørende menneskets psyke og psykiske lidelser»[2] kan ikke det tas til inntekt for at romanen representerer sjangeren psykologisk realisme. Jeg tror du må tenke deg om én gang til, og bestemme deg for om du mener at Kategori:Psykologiske romaner skal omfatter romaner som skildrer psykologiske/psykiatriske kasus, eller om kategorien - og definisjonen i artikkelen Psykologiroman - skal dekke romantradisjonen psykologisk realisme. Disse to sakene er ikke identiske, og foreløpig blander du snørr og barter. --MHaugen 15. jul 2006 kl.08:15 (UTC)
Har tatt meg den frihet å smyge inn noen historiske presiseringer innimellom. Gjør man det, blir det straks rom for flere ulike tolkninger; også slike som ikke er i overensstemmelse med nåtidige oppfatninger.
I tillegg har jeg lagt til et avsnitt om fortellerteknikk. Denne siden av romanen(e) var merkelig fraværende. T.B.Hansen 15. sep 2006 kl. 20:13 (UTC)

En smule mer informasjon kanskje?[rediger kilde]

I begynnelsen av artikkelen står det; "Det er kanskje det mest innflytelsesrike spanske litterære verket noensinne,..." Altså "kanskje", og ikke helt sikkert, noe som betyr at det må være potensielle utfordrere til tittelen som det mest innflytelsesrike spanske verket gjennom tidene, som enten er nesten, like eller mer innflytelsesrikt. Hva med å komme med et par eksempler på disse? Kunne kanskje Lazarillo de Tormes være et av disse eksemplene?84.210.29.167 18. sep 2010 kl. 03:23 (CEST)

Det fine ved å skrive «kanskje det mest innflytelsesrike...» er at man slipper å diskutere rangeringer og ti-på-topp-lister med spesialister. Dersom vi hadde skrevet «er uten tvil det aller mest innflytelsesrike ...» hadde kravene til bevisførsel blitt langt høyere. Mvh MHaugen 18. sep 2010 kl. 13:43 (CEST)
Om man hadde inkludert de forutgående litterære spanske verkene, kun i form av eksempler på et eller annet vis, ville det faktisk vært bedre enn både "ganske" og "uten tvil". Ved å bruke førstnevnte ord, er det naturlig at leserne gjerne vil vite navnet på potensielle utfordrere. 84.210.60.115 11. apr 2011 kl. 23:40 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Don Quijote. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 04:16 (CEST)[svar]