Diskusjon:Disen (Nes)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne artikkelen handler om Nes Prestegård - som har befunnet seg på ulike områder omkring Nes/Vormsund i Akershus. Disen gård er noe helt annet, det er en gård som har ligget fast til alle tider. Artikkelen bør flyttes til "Nes Prestegård" - og så må det gjerne oppprettes en ny artikkel om Disen gård i tillegg. Nes prestegård er bare delvis lik Disen gård. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 88.90.128.173 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg kjenner ikke til saken, men det kan i alle fall virke som om det er et misforhold mellom artikkel og tittel på artikkelen, ja. Mvh 3s (diskusjon) 27. des 2012 kl. 22:19 (CET)
Som påpekt er det Disen som er prestegård i dag, og den er kalt Nes prestegård av OVF. Det er også Disen som er knyttet til ID 86105 hos Riksantikvaren (som har bilder med fri lisens), slik at koblingen på siden Liste over kulturminner i Nes (Akershus) blir misvisende. Norges kirker har også litt prestegårdshistorie.
Det er mulig vi bør omdisponere stoffet i disse to oppslagene. Det blir et spørsmål hva slags oppslag vi vil ha: om fysiske gårder eller om Nes prestegård som institusjon. Nå handler dette oppslaget om sistnevnte, mens oppslaget kalt "Nes prestegård" handler om Gamle Nes gård. Vinguru (diskusjon) 4. sep. 2017 kl. 16:47 (CEST)[svar]
Denne artikkelen krever skikkelig opprydding. Innledningen er grei nok, men rasene skjedde på midten av 1700-tallet, ikke på 18... ? som det står i artikkelen. Året 1887 må være «tatt ut av det blå» ettersom nye Nes kirke ble bygget lenge før 1887, og da hadde det gått lang tid etter raset (kanskje hundre år). Kan sjekke mer omkring dette når jeg finner presise kilder.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Disen (Nes). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. mai 2022 kl. 03:28 (CEST)[svar]