Diskusjon:Diego de Landa Calderón

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Uklar setning[rediger kilde]

Hva betyr egentlig dette: «Landa ledet et åndelig monopol og jobbet hardt under støttepilaren han hadde innen fransiskanordenen i rekkefølgen makt under konvertering til maya-ur-folket.»? 3s 19. mar 2009 kl. 11:23 (CET)

Og dette:«Han innrømmet til 27 andre kilder der han hevdet at 99 ganger så mange og at ca 5000 mayabilder ble brent»? 3s 19. mar 2009 kl. 11:26 (CET)

Les temaet «før» dere gjør om da. For her ble det fakta feil da setninger ble omgjort. Les andre sider i verden om temaet.Jeg skal forklare bedre da jeg skriver. Men synes det er morro og gjenta setninger andre sider i verden bruker her. Kanskje du skal begynne å skrive om maya-mytologien? Tenkte å være pen i setningene rundt temaet.Takk for hjelpen! Juppi66 20. mar 2009 kl. 01:09 (CET)

Du kan synes det er morro, og det er mulig dette kan forklares om man leser andre plasser, men poenget med en wikipediaartikkel, er at det skal forklares her. Hva betyr egentlig disse setningene? 3s 21. mar 2009 kl. 17:51 (CET)
  • Landa ledet et åndelig monopol. Forstår da hva dette betyr da han skulle konvertere folk. Kanskje kan andre ord brukes?
  • Han innrømmet til 27 andre kilder der han hevdet at 99 ganger så mange og at ca 5000 mayabilder ble brent» Bruker ord andre artikler bruker. Kanskje andre klarer å beskrive bedre?Uten og slette historien slik andre wikisider er skrevet.Juppi66 7. apr 2009 kl. 14:57 (CEST)
Språket i disse setningene er så dårlig at det ikke blir begripelig. Den engelske versjonen er ikke særlig enklere. Problemet er sannsynligvis at originalsetningene stammer fra en annen språkgruppe, og at det som ga mening har forsvunnet underveis, enten det skyldes oversetterprogrammer eller svak språkforståelse. En kan bare prøve å gjette på hva det skal innebære - og det er lite bra for et leksikon. Jeg aner at pateren hadde hovedansvaret for at mayakulturen døde nesten ut ved at han fikk ødelagt så mye og erstattet det til en viss grad med egen religion (det åndelige monopolet), men det blir upresise formuleringer. --Bjørn som tegner 25. nov 2011 kl. 10:37 (CET)