Diskusjon:Det synoptiske problem

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flyttet Synnes sin bok tilbake til Litteratur, da denne ikke bare omhandler hovedargumentet, men hele det synoptiske problem. --LeifInge 27. okt 2006 kl. 08:38 (UTC)

Tokildehypotesen[rediger kilde]

Bør avsnittet om tokildehypotesen flyttes til egen artikkel? Ser at enkelte av evangelieartikklene linker til en egen artikkel om tokildehypotesen, denne eksisterer ikke. LeifInge 27. okt 2006 kl. 10:55 (UTC)

Enn så lenge har jeg satt opp et redirect, slik at søk på tokildehypotesen havner i artikkelen Det synoptiske problem. Kanskje det løser problemstillingen? Tbjornstad 27. okt 2006 kl. 11:10 (UTC)
Føler det løser problemet inntil videre, satser på å utvide denne artikkelen videre etterhvert, da vil kanskje en deling bli mer naturlig. LeifInge 27. okt 2006 kl. 13:23 (UTC)

to kilder?[rediger kilde]

syns dette er litt ufullstendig. mange forskere mener faktisk ikke at det fins to men til sammen fire kilder for matteus og lukas til sammen, og tre for hver av dem enkelt. nemlig markus, q, m og l. mange går ut ifra at markus har hatt sin særkilde kalt m og lukas sin kalt l.

Tokildehypotesen betyr ikke at det er bare to kilder, men at det er to hovedkilder som Lukas og Matteus har brukt, nemlig ”Q” og Markusevangeliet. Siden det finnes særstoff både hos Matteus og Lukas, som jo må komme fra andre kilder, betyr det at ”tokildehypotesen” forutsetter minst fire ulike kilder til sammen! Betegnelsen er kanskje forvirrende, men det sier altså samme sak Eskil S (diskusjon) 3. des. 2013 kl. 11:42 (CET)[svar]