Diskusjon:Derrick

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
"Hvorvidt ordspillet er tilsiktet eller ikke vites ikke, men både på tysk og engelsk er Derrick navnet på en type heisekran. Krana (opprinnelig galge) har i sin tur fått navnet fra Thomas Derrick, en kjent engelsk bøddel på 1700-tallet."

Jeg finner ikke dette særlig sannsynlig, og kan ikke se at teorien er nevnt i hverken den tyske eller engelske versjonen av artiklen. Wolfram 16. apr 2005 kl.06:44 (UTC)

Nei, jeg så også det. Men at en (fiktiv) etterforsker i mordkommisjonen får samme etternavn som en kjent bøddel er et drøyt sammentreff også. Men drøyere sammentreff finnes som kjent i den virkelige verden. Tannlege Røskeland var vel vinner av Nitimens Nyrkes-topp (Nyrke= navn+yrke) --Kjetil Lenes 16. apr 2005 kl.07:09 (UTC)
I Sandnes kan du gå til tannlege Holtan (på skiltet hans er o-en et hull i en tann). Tror for øvrig også at det antagelig er et sammentreff. Derrick er da ikke et uvanlig navn. Bjarte 16. apr 2005 kl.07:17 (UTC)

Det jeg synes er litt drøyt er Wolframs sletting. Poenget var sammentreffet, ikke om det var tilsikta eller ikke. --Kjetil Lenes 16. apr 2005 kl.07:37 (UTC)

Jeg synes ikke det er særlig relevant — faktisk, hvis det ikke var tilsiktet, kan jeg ikke se at det har noen relevans i det hele tatt. Det er i beste fall en anekdote, og å inkludere anekdoter i en leksikonartikkel bør helst unngås. Wolfram 16. apr 2005 kl.09:33 (UTC)