Diskusjon:Den katolske kirke i Norge

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Seksuelt misbruk[rediger kilde]

Denne artikkelen mangler et kapittel om seksuelt misbruk i Den katolske kirke i Norge. Temaet har vært kjent internasjonalt i mange år og er dessverre fremdeles høyst aktuelt. I Norge ble temaet aktualisert i dag 7. april 2010 som en følge av Adresseavisens avsløring av tidligere biskop Georg Müllers overgrep «Biskop tilsto sexovergrep mot altergutt», 07.04.2010. Se også artikkelen om Georg Müller.

Se gjerne også en:Catholic sex abuse cases.
Ohedland 7. apr 2010 kl. 19:22 (CEST)

Ja vi bør ha et kapittel om seksuelt misbruk i den katolske kirken i Norge. Harry Wad 17. apr 2010 kl. 05:37 (CEST)

Reformasjonen[rediger kilde]

PaulVIF har lagt inn

"Den katolske kirke var eneste kirke i Norge fram til reformasjonen i 1537, da utøvelse av den katolske tro ble forbudt, kirkens eiendommer og kirkebygg inndratt til fordel for kronen og presteskapet fengslet eller landsforvist"

Hele presteskapet i den norske kirke fra før reformasjonen ble såvidt jeg vet hverken fengselet eller landsforvist, selv om noen ble det av politiske grunner. Reformasjonen var en gradvis prosess på 1500-tallet (se http://www.kirken.no/?event=doLink&famID=1918 ) og det skjedde en gradvis utskifting av biskopene. Presteskapet under biskopnivå ble ikke avsatt uten videre, og mange av prestene gikk over til den nye reformerte tro. I den grad noen mistet sin stilling var det fordi de evt. ikke rettet seg etter kongelig påbud av 1536 om statens religion og den kongelige kirkeordinans. Janaesco (diskusjon) 31. des 2012 kl. 04:09 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Den katolske kirke i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 00:17 (CEST)[svar]