Diskusjon:Den evangelisk-lutherske kirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg er usikker på om artiklen bør ligge under "Den evangelisk-lutherske kirke" istedenfor "Evangelisk-lutherske kirke". Hverken engelsk eller tysk Wikipedia har artikler i selve titlene. Artiklen om EU ligger eksempelvis under "European Union", ikke "The European Union". Også i norsk leksikontradisjon pleier man å sortere artikler på formen "evangelisk-lutherske kirke, den". Wolfram 19. nov 2004 kl.12:28 (UTC)

Hvis man flytter en side bør man dessuten rette alle de brutte omdirigeringene. Wolfram 19. nov 2004 kl.12:29 (UTC)

Ja det der er et dilemma. Norsk og engelsk er imidlertid veldig forskjellige språk når det gjelder bruk av artikkel. En overskrift på engelsk kan være "White House announces new policy" (på svensk "Vita Huset …"), men på norsk kan man ikke skrive "Hvite hus kunngjør …". Jeg stemmer derfor for å ha med artikkel i artikkeltitler. --Duffman 19. nov 2004 kl.12:37 (UTC)
Jeg er enig med Duffman; det hører med i navnet på en annen måte enn på engelsk. Cnyborg 19. nov 2004 kl.15:01 (UTC)
Med bestemt artikkel forstå man vel en bestemt organisatorisk enhet, mens artikkelen handler mer allment om evangelisk-lutherske kirkesamfunn. Det gjør den korrekt i, og nevner den norske utgaven som ett underpunkt (flere kunne vært nevnt). Det spørs om ikke artikkelen derfor heller burde hete «Evangelisk-lutherske kirkesamfunn». --Svein Sando 3. jan 2012 kl. 14:33 (CET)
Jeg mener også den bestemte artikkelen i dette tilfellet bestemt bør være med. Dog vil jeg insistere på det sterkeste å bytte ut begrepet kirke med religion. Der den danske grunnloven har brukt og bruker benevnelsen Den evangelisk-lutherske kirke, bruker vi i Norge, i følge Norsk Grunnlov, benevnelsen Den evangelisk-lutherske religion. Denne religionen bekjenner en Gud, og en Kirke, hellig, udelelig og katolsk (oversatt til norsk med begrepet almenn). Det er underlig, men ikke desto mindre sant. Vi har kanskje opphevet statskirken, men statsreligionen består, ettersom Kongens makt er gitt av Gud, slik den defineres av nevnte religion - de jure (om ikke de facto). --Xactnorge (diskusjon) 16. feb. 2016 kl. 17:26 (CET)
Den evangelisk-lutherske kirke er et verdensomspennende kirkesamfunn, og ikke noe som kan defineres i noe lands grunnlov. 3s (diskusjon) 17. feb. 2016 kl. 13:46 (CET)