Diskusjon:Den eldre Edda

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Litt merkelig at det er «den eldre Edda» som har fått hovedoppslaget «Edda», mens «den yngre Edda» står som eget oppslag. Det er vel mer eller mindre opplest og vedtatt at navnet «Edda» opprinnelig betegnet (et håndskrift av) «skalde-håndboken» man antar er skrevet av Snorre Sturlason, og at samlingene av eldre mytologiske dikt har fått navnet sekundært fordi diktene var i «Edda-stil». Jeg foreslår at denne artikkelen flyttes til «Eldre Edda», og at «Yngre Edda» flyttes til «Edda». T.B.Hansen 16. jul 2006 kl.10:58 (UTC)

Delvis enig. Jeg synes oppslagsorda skal være «Eldre Edda» og «Yngre Edda», med pekere fra «Edda». Mahlum 12. des 2006 kl. 18:40 (CET)
Enig med Mahlum. Noen som vil flytte denne artikkelen og opprette pekerside? :) (Kan godt gjøre det jeg, men vil ha klarsignal fra en eller annen først, slik at jeg gjør noe helt galt i tilfelle det er en grunn til at det står sånn som jeg ikke er klar over.) Mewasul 12. jun 2007 kl. 14:57 (CEST)


Følgende utsagn av Bruker:Zelziuz er flyttet hit fra artikkelen. BjørnN 12. des 2006 kl. 14:06 (CET):

Det finnes bare 29 dikt tilsammen, noe av denne informasjonen er feil.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Edda. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. jul. 2017 kl. 01:51 (CEST)[svar]