Diskusjon:Den demokratiske folkerepublikken Etiopia

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg er litt usikker på hvorfor dette framstilles som et «tidligere land». Etter min (amatørmessige) vurdering er dette en tidligere statsform i det fremdeles eksisterende landet Etiopia. --M Haugen 5. sep 2011 kl. 08:37 (CEST)

Er det kategorien eller infoboksen du refererer til. Hvis det gjelder infoboksen, er det standard å bruke denne også for tidligere regjeringer. Kategorien heter tidligere land, noe som i dette og andre tilfeller strengt tatt er feilaktig da dette heller var et tidligere regime, men så vidt jeg vet finnes det ikke noe bedre alternativ (evt. kan man forandra kategorinavnene). Yonaka 5. sep 2011 kl. 23:43 (CEST)
Reagerer i og for seg på begge deler, og på hele tilnærmingen i artikkelstrukturen. Vi ville vel aldri finne på å opplyse om areal, folketall, språk, religion eller hovedstad i artikkelen om regjeringen Korvald. Spesial:Lenker_hit/Mal:Infoboks_tidligere_land tyder ikke på at infoboksen brukes om tidligere regjeringer i særlig stor grad.
Ikke? Jeg syns jeg ser ganske mange eksempler på stater som kan regnes som forgjengere til moderne land. Det blir en større forskjell enn en norsk regjering da regimet var forskjellig. Husk at Etiopia også inkluderte Eritrea på denne tiden. Jeg syntes også det er relevant for Wikipedia hvor mange innbyggere Norge hadde i 1972 (og om språk, areal, religion osv. hvis dette hadde vært forskjellig). Yonaka 6. sep 2011 kl. 00:35 (CEST)
Jeg mener at det er et bedre alternativ å fjerne Kategori:Tidligere land i Afrika (og beholde Kategori:Etiopias historie), fjerne infoboksen, beholde flagget og ellers merke teksten med {{kildeløs}}. Mvh M Haugen 6. sep 2011 kl. 00:12 (CEST)
Å snakke om hele Etiopias historie som om "Etiopia" hele tiden har vært ett og samme land er ganske tvilsomt. Når det gjelder denne artiklen, er det kanskje en løsning å opprette en underkategori med "tidligere regimer i Afrika." Infoboksens "status" har jeg irritert meg over før, og det burde vel strengt tatt være mulig å fjerne den, men ellers ser jeg ikke hva du mener med at hele tilnærmingen er feil. Yonaka 6. sep 2011 kl. 00:35 (CEST)
Du argumenterer bl.a. ut fra at Etiopia før og etter Eritrea er to forskjellige ting. I så fall er Sverige også et «tidligere land», etter at landet mistet Finland i 1809, og senere skiftet styreform fra enevelde.
hvis vi fjerner linja med «status» er det grøvste gjort, men vi står fremdeles igjen med at vi bruker en {{infoboks land}} for en historisk periode. Jeg håper vi kan bli enige om at dette ikke er et tidligere land, men en periode i et lands historie. Hvis man skal innføre en kategoristruktur basert på en skjønnsmessig, kvalitativ vurdering av hva som er et tidligere regime, vil vi komme opp i mange {{trenger referanse}}-situasjoner. Se ellers også Wikipedia:Tinget#Hva er et tidligere land? --M Haugen 6. sep 2011 kl. 00:48 (CEST)
Jeg mener ikke at Etiopia da og Etiopia nå er to forskjellige lang, men at Etiopia 1000 år siden ikke automatisk kan regnes som samme land. Hva infoboksen heter kan strengt tatt ikke være så viktig, de færreste brukere ser jo uansett dette. Yonaka 6. sep 2011 kl. 00:54 (CEST)
Vi har jo ingen problemer med å akseptere at Norge er det samme landet gjennom mer enn 1 000 år (selv om vi kanskje burde hatt noe flere nyanser i vår tro på at Olav Tryggvassons «Norge» var det samme som vårt, men det er en annen sak); da bør vi kanskje akseptere at det kan forekomme i andre deler av verden også. mvh M Haugen 6. sep 2011 kl. 00:58 (CEST)
Og apropos norske sammenligninger: Er Vidkun Quislings andre regjering et eksempel på Kategori:Tidligere regimer i Europa, eller er det et kapittel i Kategori:Norges historie? Mvh M Haugen 6. sep 2011 kl. 01:00 (CEST)
Norges historie er mye enklere sammenlignet med Etiopias. Norge har også den samme geografiske plasseringa, mens tidligere "kapitler i Etiopias historie" i sin helhet lå utenfor dagens Etiopia. Vidukn Quisling var strengt tatt et tidligere regime i Europa. Yonaka 6. sep 2011 kl. 01:05 (CEST)
Hva er egentlig poenget med å fjerne informasjon om areal, språk, befolkning, religion osv. Slike faktorer forandrer seg, og det er derfor et poeng å inkludere dem her. Infoboksen burde ikke si at dette er et "tidliger land/nasjon," men dette er ikke stedet å ta det opp. Yonaka 11. okt 2011 kl. 22:52 (CEST)

(redigeringskonflikt) jeg gikk gjennom artikkelen for å fjerne «tidligere land»-logikken, i tråd med resonnementene ovenfor. Samtidig ryddet jeg i språk og disposisjon. Yanaka har nå tilbakestilt meg to ganger. Hans argument er at «du har ingen konsensus»; det har heller ikke han. Han bør søke en mellomløsning, heller enn å tilbakestille uten argumenter. --M Haugen 11. okt 2011 kl. 22:54 (CEST)

Jeg skjønner ikke helt hvor du får det fra at slik artikkelen er nå oppfattes det som om dette var et tidligere land. "Den demokratiske folkerepublikken Etiopia var Etiopias offisielle navn fra 1987 til 1991..." Yonaka 11. okt 2011 kl. 22:56 (CEST)
OK, jeg ser at vi har en løsning nå som kan fungere, og som vi antagelig er enige om. Jeg skjønner at opplysningene om offisielle språk og periodekartet er relevante. Det eneste som fremdeles irriterer meg er den linja i infoboksen som sier «Status: Tidligere land/nasjon». Jeg skjønner ikke riktig hvor den kommer fra; det ligger vel innbakt i den malen vi bruker. :-( Ellers er jeg glad vi har kommet videre. Mvh M Haugen 11. okt 2011 kl. 23:08 (CEST)