Diskusjon:Demokrati

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Burde være en kategori om "kritikk av demokratiet også" Erfaringene fra Norge viser at uten et klart maktfordelingsprinsipp og grunnlovsbeskyttelse som i USA, vil de som lever av skattepenger kunne oppnå flertall og dermed brukte sin politiske makt til å kreve at et mindretall skal øke skatten disse skal leve av. Et slikt system har vi i Norge i dag, da kun 20 prosent av nordmenn reeelt sett er netto skattebetalere. Offentlig ansatte, ansatte i statsstøttede organisasjoner og statlige bedrifter, trygdede og pensjonister er i flertall blant myndige personer i Norge i dag og dette flertallet vil dermed ikke være interessert i å sette ned skatter, selv om det ville kunne være fornuftig for samfunent som helhet. Kun de som betaler netto skatt til staten bør ha stemmerett i et demokrati som det norske. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 193.213.123.226 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg er enig. Demokratiet fungerer ikke når et stort flertall kan vedta å leve av et mindretall. Da er ikke demokratiet mer verdt enn et tyranni. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 90.149.135.107 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Demokrati. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. okt. 2017 kl. 22:11 (CEST)[svar]