Diskusjon:Daodejing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Cscr-former.png Daodejing har vært oppe til avstemning for å bli anbefalt eller utmerket, men ble ikke vedtatt.


Uencyclopedisk[rediger kilde]

Siden de engelske tekstene er basert på et tynt grunnlag, og siden jeg som oversatte den engelske Wikipedia-artikkelen om Tao Te Ching til norsk ikke kan ett ord kinesisk, sier det seg selv at de norske oversettelsene av utdragene fra Tao Te Ching i denne artikkelen er enda fjernere fra originalene enn hva de engelske oversettelsene var. Bær over med meg, og med historiens gradvise utslettelse av seg selv. For å komme ett skritt nærmere originalen, kan du lese artikkelen på engelsk, eller, for å komme enda nærmere, lære deg klassisk kinesisk, og begynne å studere gamle skriftruller.

Beklager, men dette er ikke leksikalsk. Det er imponerende artikkel, men skribenten skal ikke henvende seg personlig til leseren med setninger og ord som «jeg», «du» og «bær over med meg». Det kan man gjøre i et essay, men dessverre ikke i leksikonartikkel. --Finn Bjørklid 27. jan 2006 kl.15:54 (UTC)

Bedre nå, forhåpentligvis. -Soulkeeper 27. jan 2006 kl.21:37 (UTC)
Jepp, mye bedre! :-) --Finn Bjørklid 28. jan 2006 kl.12:44 (UTC)

Om oversettelser[rediger kilde]

Jeg tror det kan være på sin plass å nevne de første og/eller skjelsettende oversettelsene til europeiske språk, og utelate den lange lista. M. Haugen 6. mar 2006 kl.20:57 (UTC)

Syns det høres fornuftig ut. Gjort. - Soulkeeper 6. mar 2006 kl.23:35 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Daodejing. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. jul. 2017 kl. 13:59 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 6 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Daodejing. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jul. 2017 kl. 22:18 (CEST)