Diskusjon:Danmarks riksvåpen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Undskyld at jeg ikke bare retter selv, men det er mit norske ikke godt nok til. Oplysningen om at Danmark skulle have to rigsvåbener er ukorrekt. Siden 1959 har Danmark kun haft et rigsvåben (det gamle "lille" rigsvåben med de 3 løver). Det tidligere "store rigsvåben" kaldes nu for kongevåbenet og anses for kongefamiliens personlige symbol, men ikke for Kongeriget Danmarks. Ifølge juraen har Danmark følgelig kun haft et rigsvåben siden 1959. Sverige bruger stadig to rigsvåbener og det gør flere andre lande også. Letland bruger f.eks. hele tre. Hilsen en:User:Valentinian

Jeg har prøvet at rette det alligevel. Beklager hvis der er fejl i mit norske. --en:User:Valentinian 11. jul 2006 kl.22:54 (UTC)
Pussig at denne artikkelen ikke har interwiki-lenke til en dansk artikkel. Har virkelig ikke dansk Wiki denne artikkelen?? --Finn Bjørklid 11. jul 2006 kl.23:42 (UTC)
Den danske wiki har en meget kort artikel om rigsvåbener generelt (da:Rigsvåben men næsten hele artiklen handler om det danske. Jeg editerer normalt ikke på da:wiki, men det ser ud til at artiklen burde have stået under enten da:Danmarks nationalvåben eller under da:Danmarks rigsvåben (det sidste lyder væsentlig mere korrekt end det første). --en:User:Valentinian 12. jul 2006 kl.14:30 (UTC)

Mere materiale på den danske Wikipedia.[rediger kilde]

Hvis nogen har lyst til lidt oversættelsesarbejde, så jeg har oprettet en artikel på dansk Wikipedia: da:Danmarks rigsvåben. Den er ikke færdig endnu, men der er bl.a. nogle flere billeder. Ligeledes har den svenske Wikipedia en noget længere artikel om det svenske rigsvåben. Mvh. Valentinian 25. mai 2007 kl. 13:36 (CEST)