Diskusjon:Dalai Lama

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dalai lama skal vel skrives med små bokstaver hvis det er en tittel, ikke et navn? --–Duffman 25. apr 2005 kl.21:21 (UTC)Nei den skal skrives med store bokstaver fordi det er en tittel og liksom et navn.

Nei, det er med store bokstaver, se Bokmålsordboka. Cnyborg 25. apr 2005 kl.22:26 (UTC)
Takk, det var interessant. Litt pussig regel til å være norsk. Skulle tro det samme gjaldt paven. --–Duffman 25. apr 2005 kl.22:35 (UTC)
Er vel kanskje noe med at tittelen fungerer nærmest som et navn; den som har tittelen er født som Dalai Lama, og det personlige navnet er bare noe som er gitt før det ble oppdaget hvem barnet er. Cnyborg 25. apr 2005 kl.22:39 (UTC)

Dalai Lamaen er tittelen på det høyeste overhodet i hierarkiet i denne type buddhisme. Jeg mener vi skal endre denne settning, fordi Dalai Lama er en av flere linjeholdere i Gelug-skolen, men ikke den høyeste. Ganden Tri Rinpoche, lærer av Dalai Lamaen, er kjennt som overhode i Gelug-skolen. Kagyu, Sakya og Nyingma-tradisjoner har ikke Dalai Lama som overhode, men egen tulkuer som linjeholdere og dermed høyeste overhodet. Kanskje man kan skrive: Dalai Lamaen er ofte ansett som den høyeste overhode i tibetansk buddhisme fordi hans betydning i tibetansk buddhisme er svært stor. Denne betydningen baserer mestparten på hans stor visdom og personlighet og hans rolle som identifikasjon i eksil, mindre på hans posisjon i hierarkiet.--Tarchin 28. des 2006 kl. 23:48 (CET)

Jeg oversatte første avsnitt av den engelske Dalai Lama-siden, der denne nyansen kommer frem. --CoffeeBean 29. des 2006 kl. 12:31 (CET)
Fint, takk (for alt). --Tarchin 29. des 2006 kl. 21:50 (CET)


Er det Dalai Lama som er æresdoktor ved universitetet i Tromsø, eller er det Tenzin Gyatso? Slik jeg ville forstått denne differensieringen, betyr det at dersom Tenzin er æresdoktor, er det kun han som er æresdoktor, men dersom det er Dalai Lama, betyr det at etter at Tenzin er død, så vil Dalai Lamas neste inkarnasjon også automatisk bli æresdoktor. V85 28. nov 2008 kl. 02:15 (CET)

UiT informerer at det er HH den 14. Dalai Lama som er Æresdoktor, det er vel mer korrekt å oppføre Tenzin Gyatso som æresdoktor, og ikke Dalai Lama. V85 14. des 2008 kl. 16:23 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Dalai Lama. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jul. 2017 kl. 21:28 (CEST)[svar]