Diskusjon:Døpefonten i Gulen kirke

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Omtrentlighet[rediger kilde]

«Den kan være fra omkring år 1000 og er i stein». Er ikke dette litt tynt? Kan man ikke heller sammenligne denne døpefonten med en annen, og si at «utformingen ikke er ulik » en eller annen døpefont som er datert av kvalifiserte folk? (Av artikkelen framgår det ikke om antagelser om datering, kommer fra kvalifisert hold.)

«Døpefontens historie bygger på sagn og fortellinger.» Dreier dette seg om historie eller mytologi?

Kildene sier ikke noe mer om datering. Jeg har ikke sett noen døpefont som ligner på denne, så det er ikke lett å bruke stil som datering her slik en kan med mer bearbeidede fonter. Jeg har selv sett en rekke døpefonter og tror at dette er riktigst i dette tilfellet. Derfor må dateringen være så løs.
Jeg har ikke lest Fridtjov Birkelis bok og siterer den kilden jeg har. Ut fra det jeg leser der så så er alt som sto i avsnittet antakelser og ikke fakta. Jeg syns derfor at vi ikke skal skille disse utsagnene. For meg er det den historien som fortelles om døpefonten og ikke historiske fakta som jeg tror vil være veldig vanskelig å bevise i dette tilfellet. Derfor tilbakestiller jeg artikkelen. Hele avsnittet bygger på antakelser og fortellinger ikke på fakta. --Nina 15. nov 2010 kl. 18:41 (CET)

Årstallet/tidsperiode der det menes at døpefonten sto ute[rediger kilde]

Jeg savner et årstall (eller et tiår eller et århundre),

«Døpefonten sto tidligere ved siden av steinkorset ved kirkegårdsporten».

Jeg antar at det er snakk om før 1905. Men kanskje noen av dere vet om kilder som mener at døpefonten sto ute, på 1700- eller 1800-tallet, for eksempel.--Goldeneyee 15. nov 2010 kl. 19:22 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Døpefonten i Gulen kirke. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 05:45 (CEST)[svar]