Diskusjon:Døgnrytme

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

{{Artikkelsamarbeid}}

Døgnrytme[rediger kilde]

"Biologisk klokke"[rediger kilde]

Biologisk klokke brukast i (minst) to tydingar. Den eine har med døgnrytme og andre biologiske rytmer å gjere, med periodar opp til eit år. Den primære klokka i m.a. pattedyr er SCN og det finst også perifere "klokker" i ulike organ og heilt ned til celle-nivå.

Hadde Wikipedia hatt ein artikkel om denne tydinga, hadde det vore naturleg med ei lenkje dit i artikkelen om døgnrytmer.

Noverande artikkelen Biologisk klokke har med heilt andre saker å gjere: "... fornemmelse som har med kroppens intuitive alder å gjøre. Uttrykket brukes spesielt ofte i forbindelse med kvinners behov for å føde barn." (Mens det enda er tid, altså.)

Før det finst ein artikkel om biologisk klokke som uttrykk for daglege og andre kortare rytmer å gjere, er det misvisande med ei slik lenkje. Eg tek vekk lenkja. Hordaland 12. nov 2007 kl. 23:30 (CET)

Eg har no skrive om artikkelen Biologisk klokke og sett inn lenkja att. Hordaland 14. nov 2007 kl. 22:58 (CET)

Invitasjon til samarbeid[rediger kilde]

På mi diskusjonsside, Brukerdiskusjon:Hordaland, inviterer eg til drøfting av mange av artiklane om søvn og døgnrytme, og samanhangen mellom dei. Ver gjerne med! Hordaland 19. nov 2007 kl. 02:41 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Døgnrytme. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 05:44 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Døgnrytme. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jan. 2018 kl. 07:00 (CET)[svar]