Diskusjon:Cuba/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Samferdsel[rediger kilde]

Burde vi fått til litt om samferdsel her? Samt bilparken? Kan bidra med erfaringer/opplevelser samt bilder. Flums 17. jun 2006 kl.09:50 (UTC)

En god idé. Kjør ivei! --Friman 6. jul 2006 kl.23:55 (UTC)
Hvis noen kan bidra med litt samferdsel fra Cuba ville det vært fint. Flums 26. sep 2006 kl. 10:00 (UTC)

Cubas demokratiske system[rediger kilde]

Kommer til å redegjøre litt faktainformasjon om Cubas politiske og demokratiske organer og funksjoner.

Propaganda?[rediger kilde]

Det er mulig jeg tar feil, for dette er ikke noe jeg har peiling på, men bærer ikke det som står om demokrati preg av propaganda? Jeg synes i alle fall det virker ukritisk. Dessuten er vel ikke yttringsfriheten, en viktig del av demokratiet, så gjeldende på Cuba. Etter hva jeg har skjønt, kan man risikere å bli straffet om man sier noe negativt om systemet der, og det er mange angivere. Dette burde det kanskje stå litt om?

"Cubas økonomiske politikk har ført de opp på et relativt høyt nivå. For eksempel har Cubas gjennomsnittlige levealder blitt langt høyere enn i de øvrige Søramerikanske landene, og alle cubanske borgere er garantert mat, et sted å bo og gratis lege og tannlege." At Cubas økonomiske politikk har ført befolkningen opp på et høyt nivå er en drøy påstand. Mange vil hevde at landet hadde klart seg bedre om det hadde hatt en mer markedsbasert økonomi.

- Jeg fører gjerne en diskusjon på måten det cubanske demokratiske system skal beskrives. Men mener at det må føres en objektiv og reell beskrivelse av det Cubanske demokrati og man kan ikke basere en artikkel som dette på anti-cubansk propaganda. Påstanden i artikkelen virker for meg absolutt ikke drøy dersom du sammenlikner Cuba med andre latin-amerikanske land som har ført en mer markedsrettet politikk og studerer utviklingen der. Det er et faktum at levestandarden, helsenivået og spedbarnsdødeligheten på Cuba er blant Latin-Amerikas beste og jeg mener det er propaganda å påstå at dette ikke er knyttet opp til Cubas sosialistiske system, da dette er hovedprioriteringene til den Cubanske regjering.--Ostheboss 20. nov 2007 kl. 23:07 (CET)

Det demokratiske system på Cuba[rediger kilde]

Jeg fjernet avsnittet da det lignet svært mye på et essay og måtte blitt skrevet totalt om vis den skulle beholdes. Mye sto også i politikkavsnittet. Mvh Røed (d · en) 11. apr 2008 kl. 03:11 (CEST)

Dårlig flyt i ingress[rediger kilde]

Jeg tror kanskje at ingressen må endres litt på, for nå er det 3 linjer som står alene som egne paragrafer der. I hvert fall en av linjene står også i faktaboksen.--Eikern 17. apr 2008 kl. 22:57 (CEST)

Vedrørende Che og Kubakrisen[rediger kilde]

At Che var ansvarlig for missilene, og ville avfyrt de + at han kalte Krutsjov for «sviker» må belegges med kilder, teksten bør også omarbeides noe for å passe til våre generelle retningslinjer, dvs NPOV. mvh - Ulf Larsen 21. sep 2008 kl. 14:12 (CEST)


Styreform[rediger kilde]

I dag er det 5 land som ser på seg selv som kommunistiske(altså marxisisk-leinistisk). Disse landene er Laos, Vietnam, Kina, Cuba, og Nord-Korea. Jeg er klar over at det varierer i hvilken grad disse faktisk er kommunistiske i praksis, men de er alle ideologiske kommuniststater. På styreform på hver av disse landene står det forskjellige ting, f.eks sosialistisk folkerepublikk, sosialistisk republikk, folkerepublikk, republikk, osv.. Burde ikke alle disse ha den samme styreformen, sosialistisk republikk for eksempel. Agarwaen 13. okt 2008 kl. 21:00 (CEST)

Helsevesen[rediger kilde]

Opplysningen som er lagt til i dag om at mange sykehus på Cuba er blitt nedlagt, er åpenbart relevant og ok å ha i artikkelen. Men jeg antar at det bør finnes mer å si om helsevesenet i landet. Jeg kan lite om det og tør knapt å gi meg i kast med det, men noe kan kanskje sies om hvor mye eller lite folk betaler for helsestell (lite, etter det jeg forstår), kvaliteten og ellers utbredelsen av det. Kanskje også noe om tilgangen på medisiner? Blue Elf (diskusjon) 10. okt 2012 kl. 16:48 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Cuba. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. jul. 2017 kl. 15:44 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 10 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Cuba. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jul. 2017 kl. 20:09 (CEST)[svar]