Diskusjon:Countertenor

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ut fra tanken om at Wikipedia-artiklene skal ha den tittel flest mulig venter å finne et emne under, synes jeg flytting fra "kontratenor" til "countertenor" var uheldig. Jeg vet C. finnes i enkelte norske oppslagsverk, men her er det snakk om hva man forventes å søke på, hva man venter å finne. Jeg har aldri sett C. brukt på norsk. Ved et raskt Atekst-/Retrieversøk finner jeg 33 treff på C. (alle i engelskspråklige artikler) og 808 på K.

Delingen i to artikler er nok gjort for å få belyst de to ulike betydningene (mannsstemme i lyst stemmeleie og motstemme til cantus firmus) i hver sin artikkel, men, selv om man ledes til riktig artikkel ved å søke på K., synes jeg det hadde vært en bedre løsning å omtale de to betydningene i samme artikkel, med den vanlige norske skrivemåten, altså "Kontratenor". Kjersti L. (diskusjon) 10. mar. 2017 kl. 09:08 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Countertenor. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jul. 2017 kl. 19:47 (CEST)[svar]