Diskusjon:Claus Frimann Clasen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Paal Clasen[rediger kilde]

Ville tilbakestilt denne endringen, da alle andre kilder - og tidligere utgaver av artikkelen sier at Lykkeliten var den senere turnkommentatoren Paal Clasen. Men jeg lar vedkommende få noen timer på seg til å dokumentere sin påstand. Tror det blir vanskelig ... TorSch 23. nov 2010 kl. 16:01 (CET)

Så det blir enklere å dokumentere at den er skrevet til Paal? Tom ble født 1927, Paal i 1921. Når ble sangen skrevet? Tom Frimann Clasen omtales forresten fortsatt som Lykkeliten hvert år når NTB i mai opplyser om fødselsdagen hans i personalia-spaltene. Paaln 23. nov 2010 kl. 19:00 (CET)
OK; jeg får visst legge meg helt flat her, ved gjennomlesning av referanser vha Google, ser jeg en feilaktig opplysning som går igjen - at Lyktemannen skrev sangen «.. til Paal som ble født i 1943». Javel, da var han jo over 20 år gammel. Så jeg innser at utsagnet ikke dokumenterer noenting. En kilde antyder videre at sangen ble skrevet i 1943 til et helt annet barn ... Jeg beklager teknisk feil. TorSch 23. nov 2010 kl. 19:21 (CET)

Hvis artikkelen stemmer, at Lyktemannen debuterte i 1925, er vel Tom (1927) det mest sannsynlige, men har valgt en gylden middelvei-løsning. Paaln 24. nov 2010 kl. 22:57 (CET)

Min far var personlig kjent med Paal Clasen. Han fastholdt at Lykkeliten er skrevet til Tom. Og han fortalte videre at Paal stadig måtte avkrefte at Lykkeliten var skrevet til ham. Colliekar (diskusjon) 12. apr. 2014 kl. 18:48 (CEST)[svar]

I morgen torsdag 4. mai er Toms dødsannonse trykket i Aftenposten. Der står det "Lykkeliten" under navnet. Og jeg lurer litt fortsatt: siden sangen er såpass godt kjent og opprinnelsen begynner å bli ganske klar, er Tom snart moden for egen artikkel? Han har som nevnt over jevnlig blitt nevnt i personalia-spaltene på åremålsdagene, så han er ikke fullstendig doldis. Pål N. (diskusjon) 3. mai 2017 kl. 23:14 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Claus Frimann Clasen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 8. mai 2019 kl. 18:18 (CEST)[svar]