Diskusjon:Christian av Danmark

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

denne bør nok være en pekerside for danske konger. Wolfram 18. apr 2005 kl.16:12 (UTC)

Ja, det har du nok rett i. Jeg tenkte utelukkende på det som synes å være et prinsipp her på Wikipedia, nemlig at artikler om kongelige bærer den tittelen personen hadde fra fødselen av. (Ikke alltid riktignok, men svært ofte). JRSK 18. apr 2005 kl.18:17 (UTC)

Det er mulig vi ikke har noen helt enhetlig praksis når det gjelder kongelige. Men ellers er det vel vanlig å bruke det navnet personen er kjent under. Wolfram 19. apr 2005 kl.03:59 (UTC)

Nei, det er dette jeg er litt usikker på. Hvis man for eksempel skal skrive om Dronning Alexandra av Storbritannia, som jo var dansk prinsesse av fødsel, skal artikkelen om henne hete Alexandra av Storbritannia eller Alexandra av Danmark. Problemet med den siste er at 'Alexandra av Danmark' idag forbindes med Prinsesse Alexandra, f. Manley. Skal hennes artikkel da hete Alexandra Manley?

Det er på mange måter mye enklere på f.eks. den engelske versjonen av Wikipedia. Søker man på Alexandra of Denmark der, får man opp begge alternativene - både den nå avdøde dronningen av Storbritannia og den nåværende danske prinsessen.

--JRSK 19. apr 2005 kl.21:01 (UTC)

Jeg tenkte ikke på kongelige når jeg skrev at vi pleier å bruke navnet personen er mest kjent under, men på "commoners" (Bill Clinton ligger ikke under William Jefferson Blythe). Når det gjelder kongelige får man bruke skjønn i hvert enkelt tilfelle. Wolfram 19. apr 2005 kl.21:57 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Christian av Danmark. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. jan. 2022 kl. 21:02 (CET)[svar]