Diskusjon:Christian IV av Danmark og Norge

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Døde monarker staves på norsk?[rediger kilde]

Jeg trodde døde monarker skulle fornorskes? Altså 'Kristian'? Som fx Henrik VIII av England, og for den saks skyld også Olav den hellige? Abu ari 22. feb 2008 kl. 09:54 (CET)

Regelen må da være at man staver personnavn slik personen selv stavet det? Kvent 7. okt 2009 kl. 12:26 (CEST)

Romertall IV ?[rediger kilde]

Hvorfor romertall? Selv brukte han C4 i monogrammet sitt, og dansk wikipedia kaller ham Christian 4. Abu ari 22. feb 2008 kl. 09:58 (CET)

Enig i at bruk av romertall er unødvendig og bare virker jålete. Mvh --Nordfra (diskusjon) 5. feb. 2021 kl. 11:54 (CET)[svar]

Quart eller Qvart[rediger kilde]

Staves det Quart eller Qvart? Var dette i C4s samtid eller senere? Har noen en kilde?

--- Brødkurv 24. jan 2012 kl. 17:12 (CET)

Gjorde ingen forskjell på barna?[rediger kilde]

Han gjorde ikke forskjell på barna og behandlet dem likt enten de var født innenfor eller utenfor ekteskap.

Det er unødvendig og veldig uheldig å komme med en så åpenbar usannhet. En av de tingene «alle» vet om Chr. 4., er vel at han aldri anerkjente sin yngste. Hun var ikke hans datter og fikk merke det også. Han kalte henne konsekvent «den kasserte frøken». For å gni inn poenget, satte han henne i kloster (og han var protestant). For å ergre ham, gikk hun over til katolisismen og forble nonne. Mvh --Nordfra (diskusjon) 5. feb. 2021 kl. 11:58 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Christian IV av Danmark og Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. feb. 2024 kl. 03:14 (CET)[svar]