Diskusjon:Breidsundet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Med eller uten d i brei-?[rediger kilde]

Ser at artikkelen har både Breidsundet og Breisundet. Er det to former av navnet bør det kanskje sies eksplisitt? Vennlig hilsen, Ordensherre (diskusjon) 10. jul 2012 kl. 15:01 (CEST)

Språkpolitikk
Kartverket då veit du, Alle sier og skriver Breisundet, men rent leksikalsk skal vi vel forholde oss til Kartverket selv om kilder fra forrige århundrede som Gyldensdals verdensatlas, Times Atlas of the World, og Koppel bruker Breisund. Men det er sikkert samme graveringene av kartplatene som er brukt.

Og i mellomtida får vi trøste oss med at når Sola går over BreiDsundet om våren so e torsken komen i Borgundfjorden
mvh--Pmt (diskusjon) 10. jul 2012 kl. 16:59 (CEST)

Gode greier. Og silda, er den vårgytende og med norsk pass, eller har den kollektivt medlemskap i Nettverksgruppa ved NTNU? Vennlig hilsen, Ordensherre (diskusjon) 10. jul 2012 kl. 17:31 (CEST)
Som svar på din
(diff | hist) . . m Breidsundet‎; 17:24 . . (0)‎ . . ‎Ordensherre (Diskusjon | bidrag)‎ (→‎Fiskeri: liten s)

pmt Sunnmøring og Fisk, vant til å snakke i STORE Bokstaver da

Og som svar på ditt spørsmål om hvilket pass Silda har, norsk med fødested Sunnmøre vel. Norge har alltid forvaltet alt fiskeri, fra Makrellen i Atlanterhavet til Krillen og blåhvalen i sydishavet og Tooth-fisken i Stillehavet,på vegne av alle andre som bare driver dårlig naturforvaltning, til det beste for Norsk fiskeri :)

At noen småøyer ute i Atlanteren som kansje trenger fisken litt mer enn Norge av og til går konkurs , eller at Krillen som er matgrunnlaget for annen fisk nå går til Krill Olje er jo også naturlig siden det er vi som skal ha oljen i Barentshavet, og da kan vi ikke fisk der.

Og forøvrig, skulle de mangle fisk, ja så får de kjøpe norsk oppdrettslaks slik som folk flest, som bor i Kina gjør. Og gjør mange nok det så kan vi vel tilslutt kunne tildele Norge Nobels fredspris.......... Og for de pengene kan vi kjøpe billige hus i PIGS eller låne ut noen penger til øya ute i Atlanterhavet som bare går konnkurs alikavel, slik at pengene ikke er verd noe men vi får jo betalingen i..... ja nettopp

FISK

--Pmt (diskusjon) 10. jul 2012 kl. 18:07 (CEST)