Diskusjon:Bomis

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Lisensinformasjon[rediger kilde]

Artikkelen slik som innlagt 30. desember 2005 er en modifisert versjon, det vil si oversatt, fra den engelskspråklige artikkelen Bomis på samme tidspunkt. Forfatterlisten pr 30. desember 2005 er altså hele listen fra originalen til dette tidspunktet pluss mitt brukernavn.

GFDL: mine ”copyright notice for your modifications”[rediger kilde]

Ingen. OleLukkeøye | disk 31. des 2005 kl.09:18 (UTC)

Fullstendighet: Når dette selskapet har vært så tett knyttet til dannelsen av Wikimedia ville flere fakta om selve selskapet som antall ansatte i dag og økonomiske nøkkeltall vært av interesse.
Objektivitet: Dette har vært diskutert utførlig på den engelske diskusjonssiden. Ettersom Jimbo har forsøkt å påvirke innholdet har det vært en vanskelig balansegang. Det kan diskuteres videre om det er gått for langt i å brodere ut om innhold på Bomis-nettstedet.
Bildebruk: Bildet er ”lisensiert” av Jimbo. Etter norsk lovverk er det bare fotografen som kan gjøre det. En aksept fra personen som avbildes ville også vært god bildebruksetikk. Men bildet var allerede i bruk i andre artikler, så jeg la det inn. OleLukkeøye | disk 31. des 2005 kl.09:28 (UTC)

Ad. bildet: Etter norsk lovverk kunne det vært lisensiert på samme måte, ettersom fotografen kan avhende sin råderett (opphavsretten beholdes, men lisensieringsrettighetene selges ofte til andre; dette er f.eks. standardrutinen i Scanpix og andre bildebyråer, hvor man ikke trenger fotografens tillatelse men bare byråets). Personen på bildet har stilt opp på et reklamefoto, så hennes aksept må være underforstått. Cnyborg 31. des 2005 kl.13:12 (UTC)
Tviler ikke på at det er lovlig (etter amerikansk lovverk) slik det er utført i dette tilfellet, men spørsmålet om etikk er noe helt annet. Ja også her i landet kan fotografer overdra bruksretten til arbeidsgivere, kunder og bildebyråer slik at disse kan disponere bilder ”fritt”, men jeg er ukjent med at de som har kjøpt/fått en slik bruksrett i tillegg kan utstede en ny og fri brukslisens på vegne av fotografen. Muligheten til ”Spredning av eksemplar” gir ikke åpning for mulighet til å utstede nye bruksavtaler på vegne av fotografen. Arrester meg gjerne eller oppklar dette. Det ville ha betydning for spørsmålet om (norske) bedrifter kan overdra pressebilder til Wikipedia (som publiserer under GFDL) om ikke fotografen selv i utgangspunktet har godtatt akkurat denne lisensen. Uansett avtaler skal det ikke være mulig å innskrenke fotografens enerett eller opphavsrett (Norge). Unntakene er nevnt i kap 2 i åndsverkloven. OleLukkeøye | disk 1. jan 2006 kl.09:56 (UTC). Oppdatert OleLukkeøye | disk 2. jan 2006 kl.08:05 (UTC)

More information at Good Article from English Wikipedia[rediger kilde]

More information at this version of English Wikipedia article, recently promoted to "Good Article" quality.

You may want to expand the article with that information from en.wikipedia.

Thank you,

Cirt (diskusjon) 28. jan. 2014 kl. 05:37 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bomis. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jul. 2017 kl. 06:15 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bomis. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. sep. 2018 kl. 09:32 (CEST)[svar]