Diskusjon:Bokstaveringsalfabet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette er ikke det fonetiske alfabet! Det fonetiske alfabet er lydskriftalfabet, hvorav det finnes flere.

Enig. Dette derimot er en artikkel om det fonetiske alfabetet. Den artikkelen vi er på nå, har ingenting med fonetikk å gjøre. Odd Eivind 5. okt 2010 kl. 21:10 (CEST)
Dette er NATOs fonetiske alfabet. Jeg syns artikkelen burde flyttes til Natos_fonetiske_alfabet--129.241.30.97 14. apr 2012 kl. 14:26 (CEST)
Tittelen er misvisende, for d er bare ett av alfabeta som nevnes i artikkelen, som kalles «fonetisk», nemlig NATO sitt. Det som burde ligge under tittelen «fonetisk alfabetet», er en artikkel om virkelige fonetiske alfabeter, slik som det internasjonale fonetiske alfabetet. En fellesbetegnelse for de alfabetene som nevnes i artikkelen, er det andre navnet som nevnes i ingressen, nemlig «bokstaveringsalfabet». Jeg flytter artikkelen til det navnet hvis ingen protesterer. Haakon K (diskusjon) 2. mai 2013 kl. 07:58 (CEST)[svar]
Gjort. Haakon K (diskusjon) 3. mai 2013 kl. 20:27 (CEST)[svar]

Det norske alfabetet[rediger kilde]

Savner det gamle, norske fonetiske alfabetet som stod i telefonkatalogen, det med bare fornavn. Har i alle fall historisk interesse. Fant det heller ikke noe steder på nettet. -- Egil 17. mai 2011 kl. 12:30 (CEST)[svar]

Fant en definisjon som stemmer med den jeg husker. Vil faktisk tro at dette alfabetet også ble brukt militært før Nato, men det må verifiseres (jmfr. at dagens militære ÆØÅ stemmer med dette). Egil (diskusjon) 25. mar 2013 kl. 22:25 (CET)
Berlitz brukte også dette alfabetet i sin reiseparlør http://www.fwiegleb.de/phonetic.htm , riktignok med et par feilstavinger. Store norske har også dette alfabetet, dog med "Ørn" for Ø. http://snl.no/alfabet -- Egil (diskusjon) 31. mar 2013 kl. 11:05 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bokstaveringsalfabet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. aug. 2021 kl. 22:42 (CEST)[svar]