Diskusjon:Bevegelige merkedager

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kan noen kvalitetskontrollere datoene er det fint. Si isåfall ifra hvilke år du kan innestå for... Jeg har beregnet datoene med et shellscript, og kan godt ta med flere høytidsdager i tabellen om det er interesse for det. --Jan Helge Salvesen 6. feb 2005 kl.12:25 (UTC)

Det ser bra ut. Det ligger en tabell på http://www.katolsk.no/liturgi/tabell.htm, som stemmer både for Den katolske kirke og lutherske kirker (Østkirken har andre datoer). Andre dager som gjerne kan være med i tabellen er askeonsdag og første søndag i advent - de står i tabellen på katolsk.no, og er vanligvis med i slike tabeller. Andre bevegelige helligdager er særkatolske, og jeg synes ikke det er noe poeng i å ta med dem, datoene kan heller legges på siden om de enkelte dager. (Det dreier seg om Kristi legemsfest og Jesu Hjerte-fest, som begge regnes ut fra pinsen). Cnyborg 6. feb 2005 kl.13:31 (UTC)

Takker for link-tips. Fant også linken til kalkulatoren på siden du viste til og da er det jo greit å sjekke videre. --Jan Helge Salvesen 6. feb 2005 kl.13:45 (UTC)

Islamske og andre helligdager[rediger kilde]

Vi burde også føre opp bevegelige merkedager innen islam og andre viktige religioner. Men det er kanskje allerede gjort på egne sider? I så fall burde det være en peker fra denne sida til disse artiklene. Wolfmann 6. nov 2006 kl. 20:58 (CET)