Diskusjon:Bernt Ivar Eidsvig

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Om navn[rediger kilde]

På programmet for bispevielsen idag står det Markus Bernt Eidsvig, ikke Bernt Ivar. Hva er korrekt? Wolfram 22. okt 2005 kl.16:01 (UTC)

Det er Bernt Ivar Eidsvig som er korrekt. Grunnen til at det står noe annet på programmet er så langt jeg vet at han het det da han ble utnevnt, og derfor var det navnet han frem til selve ordinasjonen. I den eukaristiske bønn, i samme messe men etter ordinasjonen, ble han omtalt som «biskop Bernt», så da hadde det skiftet. Cnyborg 22. okt 2005 kl.18:39 (UTC)
Men i utnevnelsesbrevet fra Paven kalles han Markus Bernt (eller det mer velklingende Marco Bernardo (eller noe i den duren) som det het i den latinske versjonen), men det er kanskje fordi det ble skrevet i juli? Uansett er det litt forvirrende at begge brukes. Er det slik å forstå at klosternavnet (Markus) bare brukes blant Augustinerkorherrene?
Jo, han kalles Markus Bernt der fordi han het det da han ble utnevnt. Det er ikke uvanlig at man tar et annet navn i forbindelse med en ordinasjon, men papirene er fylt ut med det navnet man hadde på utnevnelsestidspunktet uansett. I dag brukes Markus bare privat, av de som er vant til å kalle ham det; i Norge har han uansett vært kjent som Bernt hele tiden. Cnyborg 25. okt 2005 kl.22:38 (UTC)
I utnevnelsesbrevet ble det sagt Marco Benedetto, om jeg ikke husker helt feil. --PaulVIF 8. jul 2007 kl. 12:32 (CEST)
Det var vel den latinske formen som ble brukt, ikke den italienske. Jeg fikk bare hørt sånn noenlunde etter, fordi jeg var opptatt med å føyde folk rundt bakerst i kirken, men det virker rart om de oversatte navnet til italiensk. Cnyborg 8. jul 2007 kl. 14:12 (CEST)