Diskusjon:Benfords lov

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det er ikke det, at det er noe rart med fenomenene i seg selv. Det som det er noe rart med er tallene. Måten vi bruker tall på gir denne effekten som kalles Benfords lov, ikke fenomenene.

Hvis et fenomen varierer en viss prosent i et område som beskrives av et tall som begynner på 1, vil det generere mange flere tall som begynner på 1, enn tall som begynner på 9, 8 og 7 for eksempel. Og hvis du er i et område som beskrives av et tall som starter på 9 for eksempel så vil ikke det favorisere tall som starter på 9.

Så en variasjon en viss prosent i et fenomen som beskrives av tall som starter på 1 vil lage mange flere tall som starter på 1 enn som starter på andre siffer.

Det tror jeg vil skape det forholdet som omtales som Benfords lov.

Jeg regner også med at hvis vi har en tallsekvens (fra observasjoner av et fenomen) der vi ikke har gjort om noe på rekkefølgen og som følger Benfords lov, vil et tilfeldig utvalg fra den også følge Benfords lov. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 2001:4643:E6E3:0:C44C:E0FD:82CA:2B1 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)