Diskusjon:Begravelse

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Begravelse/bisettelse[rediger kilde]

Jeg trodde uttrykket begravelse aldri inkluderte kremasjon, og at seremonien ved kremasjon kaltes bisettelse. Dette stemmer også med forklaringen i bokmålsordboken. Kan noen oppklare dette? –Peter J. Acklam 12. jul 2005 kl.12:00 (UTC)

I Bokmålsordboka oppgis bisettelse som en av betydningene til begravelse slik at det ene er inkludert i det andre, og det stemmer med ordbruken jeg er kjent med fra jobbsammenheng og fra arkeologistudier (jeg hjelper innimellom til ved begravelser, og jeg har tidligere gravd opp noen gamle graver og dokumentert det arbeidet). Det er riktig at seremonien ved kremasjon kalles bisettelse, men det brukes først og fremst om seremonien i krematoriet, mens urnenedsettelsen enten kan være en del av bisettelsen eller en egen seremoni som går under fellesbetegnelsen begravelse. Cnyborg 12. jul 2005 kl.12:45 (UTC)
OK. Takk for oppklaringen. –Peter J. Acklam 12. jul 2005 kl.13:02 (UTC)

Tekniske prosedyrer[rediger kilde]

Artikkelen mangler informasjon om de tekniske omstendighetene før, under og etter begravelsen, så som hvor mange dager liket (eller "morset" på fagspråket) ligger i kjølelager før kremering/nedsenking i jorda, hvor dyp en grav skal være, fagtermer på ulike innretninger, prosedyrer for stell av lik osv. Mulig en del av dette hører hjemme i Død - i utgangspunktet synes jeg Dødsfall ville passet best, da Død intuitivt forbindes mer med de mer kulturelle/religiøse/seremonielle sidene ved livets slutt - men så er det altså slik at Dødsfall er en redirect til Død. Altså, teknisk informasjon må inn, og kanskje må man i den forbindelse ommøblere litt på de nært beslektede artikler. Et greit utgangspunkt (men ikke noen fullgod kilde) er helgas utgave av Dagbladets "Magasinet" (som utgjør foranledningen til denne kommentaren). Kanskje fyller jeg selv ut en del av dette etter jvert, men det er bare å starte med det samme for de som måtte føle seg kallet. /Bjartewe 10. mai 2008 kl. 19:33 (CEST)[svar]