Diskusjon:Barneekteskap

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette er en svært tendensiøs artikkel. Det står at jenter "rammes" og "blir giftet bort". Den er sterkt preget av Plan Norges internasjonale kampanje. Den blander inn tvangsekteskap og arrangerte ekteskap som om det alltid er tilfelle i barneekteskap. Den bærer også preg av en forestilling om at dette alltid innebærer stor aldersforskjell hvor jenta er vesentlig yngre enn gutten/mannen. Selv om det i mange utviklingsland er en sammenheng er ikke barneekteskap alltid dette.

Artikkelen beskriver forhold i uland og ikke i Norge. At forholdene i Norge ikke omtales er en særdeles stor svakhet. I Norge er barneekteskap tillatt etter spesiell søknad til fylkesmannen. Det har blitt innvilget tre søknader av fylkesmannen i Oslo og Akershus siden 2005. Jeg er kjent med et eksempel med et etnisk norsk par hvor gutten var 18 år mens jenta var 17 år og gravid. Disse hadde vært kjærester gjennom flere år. Forholdet var som andre norske forhold uten preg av arrangement eller utnyttelse. Uten at jeg kan dokumentere det er det mitt inntrykk at det kun er tilsvarende forhold uten grad av utnyttelse som blir godkjent av Fylkesmennene i Norge. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Bagga2 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg har fjernet de ladere formuleringene. Her trengs nøytrale kilder for å sikre objektiv fremstilling. --Vennlig hilsen Erik d.y. 30. sep. 2017 kl. 18:01 (CEST)[svar]