Diskusjon:B-gjengen (Oslo)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Er de norske eller pakistanere? Marcus 8. sep 2006 kl. 14:26 (UTC)

2. og 3. generasjons pakistanske innvandrere, men jeg er ikke sikker på om det kan være unntak. __meco 8. sep 2006 kl. 15:35 (UTC)

Organisering[rediger kilde]

Merknad til de to siste endringene: Påstand: «Da det fremgår at A- og B-gjengen driver med organisert virksomhet, må de nødvendigvis være organisasjoner - uten at de trenger å ha en formell organisasjonsform.» Eller er det noen som er uenig? --KEBman 10. okt 2006 kl. 13:42 (UTC)

Jeg er uenig; det er mange grupper som driver organisert virksomhet uten å være en organisasjon; om man er det eller ikke går også på indre struktur. De faller temmelig langt utenfor den gruppen vi ellers har kategorisert som organisasjoner; det er en gjeng. Cnyborg 10. okt 2006 kl. 14:24 (UTC)
«Gjeng» og «organisasjon» er overlappende fenomener, hvor førsnevnte er en delmengde av sistnevnte. I dette tilfelle er det snakk om en organisert sosial struktur med en 20-årig historie. Å insistere på at de ikke utgjør en organisasjon uten å vise til autoritative begrepsavklaringer av noe slag er ikke nok til å få meg til å kunne se dette i noe annet perspektiv. __meco 10. okt 2006 kl. 14:35 (UTC)
Jeg skal ikke gå lenger med dette, men jeg mener det gjør kategorien norske organisasjoner noe merkelig. Er det slik at en gjeng er den delmengde av en organisasjon blir det enda merkeligere; hvilken organisasjon er det da A- og B-gjengen er del av? Cnyborg 10. okt 2006 kl. 14:40 (UTC)
Her blander du begreper. Fenomenet «gjeng» er en begrepsmessig delmengde av fenomenet «organisasjon». Derav følger ikke at en gitt gjeng er en delmengde av en gitt organisasjon. __meco 10. okt 2006 kl. 14:52 (UTC)
Da skjønner jeg argumentasjonen din (uten at jeg ble mer enig av den grunn). Cnyborg 10. okt 2006 kl. 14:54 (UTC)
Dessverre er definisjonen på en organisasjon her på Wikipedia noe vag og kort, jfr artikkelen "Organisasjon". Gjennom mine studier har jeg touchet innom litt organisasjonsteori, og kan bare konstatere at det ikke skal rare sammenslutningen til før den kan defineres som en organisasjon - uten at jeg er noen ekspert på området. Her strides selvfølgelig også de lærde og det finnes strenge og løse definisjoner på ordet. Kan for eksempel en familie defineres som en organisasjon? Jeg tør i alle fall ikke gi noen fast konklusjon. En gjeng er i alle fall et stort skritt nærmere en sammenslutning som kan betraktes som en organisasjon - spesielt når denne sammenslutningen over tid bedriver målrettede aktiviteter som krever en grad av planlegging. Ja, foregår det over lang nok tid kan man til og med noen som er villig til å ta i bruk klassifiseringen "Institusjon". --KEBman 10. okt 2006 kl. 16:34 (UTC)

Misforstått tolkning av referansebestemmelsene[rediger kilde]

Heidu har fjernet kategoriseringen Kategori:Norske organisasjoner med kommentaren: Artikler i Wikipedia skal ikke brukes som referanse for andre artikler i Wikipedia, dette for å unngå at feil og unøyaktigheter spres og blir defakto sannheter. Her mener jeg brukeren blander kortene da den retningslinjen han/hun viser til er myntet på faktapåstander, ikke på definisjoner av regulære begreper. Den definisjonen av Organisasjon som i dag står på nevnte side er «En forening, klubb eller annen sammenslutning av personer med felles interesse.» Jeg vil for egen del tilføye at det tør være en svært ukontroversiell definisjon. Er det noen som mener vi behøver å klistre {{trenger referanse}} på den? __meco 10. okt 2006 kl. 15:01 (UTC)

Utvanning av begrep[rediger kilde]

For å være sikker på at Wikipedia gjennom sine artikler ikke bidrar til å utvanne begrep, eller at påstander i artikler ikke er original research,så kan man enkelt forsikre seg om det ved å hente inn referanser fra pålitelige eksterne kilder.

Siden opptil flere tydeligvis mener at det er en utvanning av begrepet «organisasjon» å bruke dette om en gjeng med skøyergutter som leker politi og røver, så kan diskusjonen enkelt løses ved å lime inn referanser i denne artikkelen fra en pålitelig kilde hvor pjokkene beskrives som en norsk organisasjon. Det er ikke opp til meg eller andre å bevise hva en organisasjon er. Det er opp til artikkelforfatteren som innfører begrepet i artikkelen å vise at dette begrepet er riktig brukt og i dette tilfellet vise at «norsk organisasjon» er et vanlig brukt begrep ved omtalelse av B-gjengen.

Da er man sikker på at Wikipedia gjennom sine artikler ikke utvanner etablerte begrep. Hvis Wipipedia er eneste mediet som omtaler B-gjengen som en norsk organisasjon (gjennom kategoriseringen) er det original research.--Heidu 10. okt 2006 kl. 16:33 (UTC)

Høres fornuftig ut! ;o) --KEBman 10. okt 2006 kl. 16:42 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen B-gjengen (Oslo). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 20:25 (CEST)[svar]