Diskusjon:Bøker

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne siden er da unødvendig! Vel er jeg botaniker, men jeg har aldri hørt noen omtale flere bøketrær som 'bøker'. Bøker er flertall av bok. Monty 27. nov 2008 kl. 09:52 (CET)

Hvem vet hva som rører seg i folkedypet? Enig - men bare til en viss grad. Jeg er redd jeg av og til sier slikt selv - spesielt etter en gyllen høsttur til Jylland. Kan det være dialektforskjeller ute og går? Bjørn som tegner 27. nov 2008 kl. 10:31 (CET)
Tja, folkedypet - i den grad det norske folkedypet, utafor Larvik, snakker om flere slike planter på en gang tror jeg kanskje mange sier bøketrær nettopp for å unngå sammenblanding med flertall av bok. Men ut i fra brukervennlighet i wikipedia: Jeg vet ikke om det er noe problem at det er mange slike henvisningssider i wikipedia, men jeg antar at de fleste som søker på "bøker" leter etter info om noe annet en bøketrær og at det hadde vært greit for disse å gå rett til "bok"? De som leter etter info om Fagus eller F. sylvatica vil vel skrive "bøk"? (Personlig blir jeg litt frustrert når jeg treffer en slik henvisningside fordi det er noe annet "obskurt" som bør nevnes på samme oppslag). Men her også er det vel mange oppfatninger! Monty 27. nov 2008 kl. 13:12 (CET)