Diskusjon:Arrangert ekteskap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Tilnærmet alltid av foreldrene[rediger kilde]

Så vidt jeg har fått med meg gjennom avislesning så er såkalte arrangerte ekteskap så godt som alltid tilordnet av foreldrene og har svært ofte et element av tvang, artikkelen bør følgelig omskrives for å fremstå med en objektiv beskrivelse av fenomenet. Ulf Larsen 23. jun 2008 kl. 00:45 (CEST)

Her kan det helt klart skrives mye mer, men nå står det jo at arrangerte ekteskap ofte er arrangert av foreldrene. Det kan sikkert uten problemer endres til «typisk» eller «vanligvis». Nå har arrangerte ekteskap likevel en lang historie, også i Europa, og det har vært vanlig i mange deler av verden at det ikke bare er foreldrene, men også fjernere slektninger, som har et ord med i laget. Benjamin 11. aug 2008 kl. 23:33 (CEST)
Jeg blander meg in i diskusjonen 4 år senere. Jeg fjernet en setning langt framme i artikkelen som med bred penn fastslo at begrepet arrangert ekteskap forutsetter fravær av tvang. Dette blir etter min mening feil/villedende. Å fokusere på et skille mellom arrangerte ekteskap og tvangsekteskap er i stor grad et moderne fenomen. Uavhengig av om man mener det er mulig å sette et sånt skille i praksis, så mener jeg det er et faktum at mange mer tradisjonelle samfunn ikke en gang har forsøkt å definere et sånt skille på noen klar måte (eller med juridiske implikasjoner). Og siden denne artikkelen tar for seg arrangerte ekteskap i global målestokk og som historisk fenomen blir det feil å si som en generell regel at arrangerte ekteskap alltid har forutsatt fravær av tvang. Man må heller gjøre som artikkelen gjør på slutten; presisere at moderne vestlige land legger stor vekt på dette skillet. Mvh. Iselilja (diskusjon) 13. okt 2012 kl. 21:06 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arrangert ekteskap. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jan. 2021 kl. 18:47 (CET)