Diskusjon:Arne Vinje Gunnerud

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sigri Welhaven[rediger kilde]

Sigri Welhaven var viktig for Arne Vinje Gunnerud, det vat hun som oppdaget ham, og han bodde sammen med henne i nesten tyve år. Hun sørget også for at han fikk kunstutdannelse. Opplysninger om hennes forbindelse til ham bør derfor ikke fjernes fra biografien. Idawelheiberg 25. mar 2008 kl. 09:41 (CET)

Interessant! Da må dette synliggjøres i artikkelteksten, med eksterne kilder, slik at forbindelsen gjøres relevant. Normalt skal artiklene ikke inneholder familieopplysninger. --MHaugen 25. mar 2008 kl. 09:45 (CET)

Det er nå gjort, andre kilder kan sikkert også oppdrives etter hvert. Idawelheiberg 25. mar 2008 kl. 09:57 (CET)

Om sitatet og dets form[rediger kilde]

Hougen-sitatet er utmerket og relevant, og har sin naturlige plass i artikkelen. Men den wikipediske "sitat"-malen som benyttes her er uharmonisk og uskjønn, og skaper et inntrykk av at hele artikkelens hovedpoeng er å omhylle og hylle Hougens tre setninger om Gunneruds arbeid. Det kan da ikke være meningen: dette er ikke en artikkel om Hougens klokskap. – Dette mitt sølle poeng er kanskje ikke så larmende viktig, idet det går på grafisk utforming og ikke på innhold, men jeg har sett det ellers i wikipedia, og ergret meg, uten å kunne oppskriften på en mer egnet "sitat"-mal. Det er i Gunneruds (og enhver kunstners) ånd å bry seg også med dette visuelle aspektet ved leksikonartikler. Slavatrudu 26. mar 2008 kl. 09:06 (CET)

Ja, og jo, og nja. Utfordringen er at en wikipediaartikkel skal være holdt i en leksikalsk stil. Samtidig er det slik at en leksikalsk - og nøytral! - stil ikke alltid er best egnet til å få fram det unike ved en kunstner. For å løse dette dilemmaet er sitater fra (litteratur- og) kunsthistorikere en svært takknemlig materie. Brødteksten forteller de tørre fakta, mens sitatet representerer en faglig vurdering, og løser samtidig problemet med opphavsrett. Jeg har brukt den samme løsningen flere steder (bl.a. Anna-Eva Bergman, Jens Johannessen, Svein Bolling, Bjørn Carlsen, Gunnar Torvund og Bjørn Ransve); men det kan selvsagt også gjøres uten bruk av sitatmalen, jfr Svein Johansen, Knut Rose, Nils Aas og Anders Kjær). Mvh --MHaugen 26. mar 2008 kl. 09:46 (CET)
Takk for respons. Jeg kritiserer ikke sitatet, eller valget av dette, eller bruken av dette, for dette leksikale formålet. Jeg kritiserer selve sitat-malen man betjener seg av, og dens visuelle konsekvens: Hougens tre setninger opptar en altfor stor og larmende visuell plass (hvilket blir enda mer påtagelig og uskjønt om man printer ut artikkelen). Om 51% av den norske befolkning er enig med meg i denne vurderingen, blir løsningen enten å operere sitatet inn i brødteksten (hvilket ikke er vanskelig: "Som Pål Hougen (referanse) har uttrykt det, ..."), eller å anvende en mindre prangende sitat-mal.
Noe annet: Når du først siterer, bør det vel stå noe mer identifiserbart enn bare Pål Hougen, 2001? Er vi ment å forstå at sitatet stammer fra kataloglinken nederst, som for øvrig er død? Slavatrudu 26. mar 2008 kl. 11:25 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arne Vinje Gunnerud. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. jul. 2018 kl. 21:41 (CEST)[svar]