Diskusjon:Arbeidernes ungdomsfylking

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Demokratisk sosialisme[rediger kilde]

Jeg la inn i ideologi-feltet demokratisk sosialisme i tillegg til sosialdemokrati. Jeg gjorde dette en gang tidligere, men noen valgte den gang å fjerne det fordi demokratisk sosialisme er en noe uklar ideologi. Likevel mener jeg det er riktig, hovedsakelig av to grunner: 1) AUF er og har tradisjonelt alltid vært noe mer radikalt enn sitt moderparti. Arbeiderpartiet hevder konsekvent å være sosialdemokrater, mens man i AUF finner mange flere som kaller seg sosialister. Ved å få begge ideologier inn i feltet så blir denne forskjellen på moder- og ungdomsparti bedre påpekt. 2) At AUF selv hevder sin politikk bygger på "den demokratiske sosialismen". AUF veksler litt i bruken mellom disse begrepene, og vedtok "sosialdemokrati" på landsmøtet i 2010. Likevel fortsetter AUF å hevde dette som en primær ideologi, slik jeg også har vedlagt referanse til. --Skrevet av eidala 17. apr 2011 kl. 13:04 (CEST)

Sletting[rediger kilde]

Vi kan vel ikke bare godta at anonyme IPer kommer inn og sletter avsnittet om dommene mot de som hadde jukset med medlemstallet? Mortendreier 28. feb 2006 kl.23:48 (UTC)

Anonyme IP'er involvert i edit wars uten å anngi noen god grunn i historikken bør blokkeres. — Jeblad 1. mar 2006 kl.14:16 (UTC)

AUF og Hamas[rediger kilde]

Leche la inn følgende under AUFs politikk: "Dette betyr at de støtter Hamas, som mener at det lå en jødisk konspirasjon bak 1. og 2. verdenskrig." AUF har riktignok engasjert seg for Palestinernes rettigheter, men har ikke støttet Hamas. AUF har et utstrakt samarbeid med Fatha Youth (ungdomspartiet til Fatha som tapte valget), AUF har også samarbeidet med det Isrealeske Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon. -- Arne81 21. jun 2006 kl.20:35 (UTC)

Rettskriving[rediger kilde]

Heter det virkelig Arbeidernes Ungdomsfylking og ikke Arbeidernes ungdomsfylking med liten 'u', hvilket ville være korrekt norsk? Ungdomsfylking er jo vitterlig et fellesnavn, og ikke egennavn/særnavn. --Martinkn 4. mar 2007 kl. 18:06 (CET)

Medlemstall?[rediger kilde]

Jeg ser året for medlemstallet er 2010. Er det ikke vanlig å regne medlemstallet som betalende medlemmer ved utgangen av året? 81.166.4.30 11. mai 2010 kl. 18:55 (CEST)

AUF - AUL[rediger kilde]

Opp gjennom historia har begrepene AUF og AUL (Arbeidernes Ungdomslag, formoder jeg) såvidt jeg skjønner blitt brukt litt om hverandre. Har noen oversikt over formelle navn og praksis, slik at dette kan skrives inn i artikkelen, evt lages omdirigering fra AUL...? Dette betyr litt for lenking og slikt. Kimsaka 17. apr 2011 kl. 14:05 (CEST)

AUL var brukt om lokallag i AUF. Tidligere var det veldig vanlig å se $stedsnavn AUL. Etterhvert har man gått over til å bruke $stedsnavn AUF. AUF som sentral organisasjon har alltid gått under AUF (vel, siden 1927, men... :). Toresbe 18. nov 2011 kl. 01:16 (CET)

Fylkeslag[rediger kilde]

AUF i Nord-Trøndelag har fått ny leder ved navn Gaute Børstad Skjervø (Skjerve?), dette bør endres, for kilder se: Trønder-Avisa, www.auf.no

Lister over tillitsvalgte[rediger kilde]

Jeg mener at lister over fylkesledere og hele sentralstyret høres hjemme på organisasjonens egne hjemmesider, ikke i leksikonet. Jeg kommer til å slette disse listene om kort tid, med mindre noen har gode motforestillinger. Mvh M Haugen 17. nov 2011 kl. 14:17 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arbeidernes ungdomsfylking. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jun. 2017 kl. 16:11 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arbeidernes ungdomsfylking. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 15:05 (CEST)