Diskusjon:Apostolisk suksesjon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg ser at personlig pronomen 3. person entall i objektform blir endret fra "han" til "ham". Er det i den tro at det er feil, eller er det nedfelt i en stilguide at den 'gamle' formen skal brukes? Guaca 13. okt 2004 kl.08:34 (UTC)

Jeg vet at de er sidestilt, men jeg foretrekker å bruke 'gammel' objektsform, så dette var bare korrigering av egen skrivefeil ettersom jeg mente å skrive "ham" i utgangspunktet. Jeg ville ikke ha gått inn og rettet det dersom noen annen hadde skrevet teksten. Kan ikke tenke meg at det er nedfelt i noen stilguide, og jeg ville heller ikke like at man la slike bindinger på folk, men jeg har mine personlige preferanser. Chris Nyborg 13. okt 2004 kl.08:44 (UTC)

Jeg stiller meg meget spørrende til om dette med DnK sitt syn på apostolisk suksesjon stemmer. i det siste har man tatt inn biskoper fra Svenska Kyrkan og Church of England på bispevielser for å få inn denne suksesjonen. Har ikke literatur tilgjengelig nå, men skal sjekke dette ut når jeg får muligheten. er det noen andre som kan trå til?3s 31. mar 2007 kl. 19:47 (CEST)

Slik jeg forstår det har de etter at Porvoo-avtalen ble undertegnet blitt mer åpne for at kandidaten selv, både ved preste- og bispevigsler, kan be om å få en medvigsler fra Church of England, og bakgrunnen for dette ser ut til å være at CofE mener at de ikke lenger kan holdes unna slik man gjorde før ettersom avtalen innebærer gjensidig anerkjennelse av ritualer. Det samme gjelder vel Svenska Kyrkan, selv om det nok er færre av de som er opptatt av å få del i suksesjonen som anerkjenner svenskenes suksesjon som intakt. Jeg ser at en del grupper, som kretsen rundt idag.no, kritiserer DnK kraftig for dette. Det som fortsatt gjelder er at DnK som helhet ikke har apostolisk suksesjon og ikke ønsker det, mens det ikke lenger er slik at prester som ønsker del i suksesjonen f.eks. sniker seg til Nederland for å bli presteviet i Den gammelkatolske kirke. Cnyborg 31. mar 2007 kl. 21:03 (CEST)
Du er inne på det jeg også mener, nemlig at etter Porvoo har ting endret seg betraktelig. jeg skal sjekke dette skikkelig ut når jeg kommer hjem til bøkene mine. At DnK som helhet ikke har en suksesjon er sant, men jeg mener at det er noe vi ønsker, og som man arbeider bevist for å få inn, bl.a med å få inn folk fra søsterkirker til bisbevielser slik at nyordinerte prester får suksejonen. men som sagt, jeg skal se i bøkene mine.3s 31. mar 2007 kl. 21:12 (CEST)
Jeg fjernet påstanden om at Dnk ikke annerkjenner apostolisk suksesjon. Dnk har skrevet under på Porvoo-erklæringen, og der står det blandt annet; «Den apostoliske suksesjons kontinuitet markeres gjennom ordinasjon eller viksling av en biskop» (§47) og Dnk fastholder sammen med den anglikanske kirke «-at hver kirke som helhet har bevart en autentisk apostolisk skusesjon i vitnesbyrd og tjeneste (IV A); -at hver kirke har fått seg overdratt et apostolisk embede med ord og sakrament, ved bønn og håndspåleggelse (IV B); -at hver kirke har bevart en ordnet suksesjon i bispeembedet [...] noe som særlig kommer til uttrykk i ordinasjonen og vikslingen av biskoper [...] (IV C)» (§56) 3s 24. apr 2008 kl. 17:55 (CEST)