Diskusjon:Antikkens Hellas

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Utmerket artikkel Antikkens Hellas er en utmerket artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.

Artikkelen har også vært kandidat en gang tidligere.



Jeg skjønner ikke åpningsavsnittet. Den første setningen antyder at en tidsperiode har en geografisk utstrekning. I den neste setningen er det en redigeringsfeil som gjør at den er vanskelig å forstå. --MHaugen 26. nov 2006 kl. 19:15 (CET)

Hva med denne setningen på slutten:

«Bystatsfestivaler stod for mye av underholdningen. Der ble guder året gjennom konkurranser innen musikk, drama og poesi.»

Noe som mangler der... Ulf Larsen 30. nov 2006 kl. 21:46 (CET)

Æret. Ikke året. :) -marius 1. des 2006 kl. 12:49 (CET)

Hellas-hvorfor grekere?[rediger kilde]

Det kunne vaert artig aa ha med i denne gode artikkelen hvorfor vi kaller grekere grekere og ikke hellenere. Hvor kommer ordet grekere fra, eller greeks, paa engelsk?

God idè. La inn en blokk om det. -- Marius 5. des 2007 kl. 18:48 (CET)

Ros og forslag[rediger kilde]

Jeg ville bare gi litt ros til Mariule og dere andre som har jobbet med denne artikkelen. Jeg synes det er en utrolig fin artikkel! Et lite forslag (eller kanskje mer spørsmål/fundering): hadde det vært naturlig å hatt med litt om grekernes bidrag til utviklingen av filosofi og matematikk også i denne artikkelen? Jeg har ikke lyst til å "ødelegge" artikkelen deres hvis dere føler at det går litt utover hva dere har tenkt med den, men dette er jo to områder hvor de gamle grekerne leverte svært viktige bidrag. Hvis dere finner det naturlig, kan jeg gjerne være behjelpelig til å finne stoff i forhold til matematikken. --Remo 18. des 2006 kl. 13:31 (CET)

Det er ingen som eier denne artikkelen, så du må ikke være redd for å ødelegge noe. Hvis du mener at artikkelen hadde vært bedre om den inneholdt seksjoner som forklarte filosofi og matematikk, er det fritt frem for deg å legge inn.
Jeg er forøvrig helt enig, det hadde vært flott om vi kunne ha hatt seksjoner som hadde forklart grekerenes bidrag til vitenskapen og filosofien. Det er bare å plotte inn. Selv om denne artikkelen er valgt til anbefalt, betyr ikke det at den er endelig. Denne artikkelen har potensialet til å bli langt bedre enn den er i dag. -marius 18. des 2006 kl. 13:56 (CET)
Jeg er klar over at det ikke er noen eiere på artikkelen, men jeg synes det er greit å gå litt rolig fram når det er velutviklede artikler som andre har laget. Det er jo alltid greit å opprettholde en positiv tone slik at en heller kan samarbeide om ting :-) Men hvis du synes det hadde vært en styrke for artikkelen med disse bidragene, så skal jeg se om jeg kan få skrevet et lite avsnitt om de gamle grekernes bidrag til matematikken i alle fall. --Remo 18. des 2006 kl. 14:08 (CET)
Det hadde absolutt blitt et løft for artikkelen. Dessuten mangler vi artikler innen matematikk generelt her på wikipedia. Flott tiltak! -marius 18. des 2006 kl. 14:59 (CET)

Jeg har nå lagt til et avsnitt som jeg har kalt "Matematikk og filosofi". Foreløpig dreier det seg mest om matematikk, da det er dette jeg kan aller mest om. Hvis det er noen som har noe å bidra med i forhold til filosofi hadde det vært flott! Jeg kan godt forsøke å gjøre noe på dette også, men da må jeg gjøre litt mer forarbeide enn jeg må på matematikken :-) --Remo 19. des 2006 kl. 10:41 (CET)