Diskusjon:Anne Clausdatter

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forbindelse til Jørgen von Ansbach?[rediger kilde]

Anne var barnebarn (på morssiden) av Christen Andersen og Anne Gundersdatter på Borgestad. Mormoren Anne Gundersdatter var gift 2. gang i 1643 med Gjert Clausen, sønn av rådmann i Skien Claus Clausen og Maren von Ansbach, datter til Jørgen von Ansbach (se Slekten Bomhoff, s. 26-27). Annes far Claus Andersen var sønn av fogd og kjøpmann Anders Michelsen og Maren Andersdatter.

Jeg kan ikke finne noe som tyder på at noen av Annes foreldre selv stammet fra Jørgen von Ansbach, slik det står i artikkelen (jeg fant heller ikke noe i F-Gs NPT-artikkel om Jørgen v. Ansbach som tydet på dette[1]). Er det noe her jeg har oversett? I så fall blir hun heller ikke tremenning av Hans Paus (oldebarn av Margrete von Ansbach, Jørgens datter), men derimot var hun kusine til hans kone (som også var barnebarn av Christen Andersen og Anne Gundersdatter). Msbmt (diskusjon) 7. nov 2012 kl. 01:11 (CET)

Jeg har ikke kildematerialet her for hånden, men tror det har stått om dette i Ansbach-artiklene i bladet Ætt og annet, utg. Grenlands Ættehistorielag. Skal prøve å få sjekket dette. HVis ikke det er kildebelegg for Ansbach-linjer, må vi få rettet omtalen.Hans C (diskusjon) 7. nov 2012 kl. 15:59 (CET)