Diskusjon:Andreas Cappelen/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelen bør definitivt flyttes til «Andreas Cappelen»[rediger kilde]

At den tidligere norske utenriksminister Andreas Cappelen (også tidligere norsk finansminister, samt kommunalminister) i likhet med enkelte andre medlemmer av slekten Cappelen hadde mellomnavnet «Zeier», er muligens interessant for dem som er spesielt interessert i Cappelen-slekten, eller i slektsforskning generelt.

Men for den norske offentlighet var han gjennom alle år (og her får de som måtte være i tvil selvsagt bare sjekke kildene) kjent som Andreas Cappelen. Og vi snakker her om en av de mest prominente politikerne i Norge etter krigen.

At selve artikkelteksten starter med å gjengi hans fulle navn er vanlig praksis, og selvsagt helt i orden. Men i ettertid å «klistre på ham» mellomnavnet Zeier også i artikkelens overskrift (artikkel-navnet) blir, om ikke ren historieforfalskning, så i beste fall direkte misvisende og ahistorisk. Silverstein 6. sep 2008 kl. 22:22 (CEST)

Du tar kanskje litt kraftig i, men jeg er uansett helt enig med deg. Artikkelen bør flyttes til Andreas Cappelen. Floyd 7. sep 2008 kl. 03:33 (CEST)
Det er flere i slekten med navnet Andreas bl.a. en prest. Navnet bør derfor kanskje angis med årstall i parentes bak?
Hilsen Hans C 8. sep 2008 kl. 09:51 (CEST)
Jeg har flyttet ham til Andreas Cappelen. Vi har mange tilfeller av unatulig bruk av mellomnavn, fordi vi ofte bruker offentlige lister over utnevnelser, som er meget fullstendige mht navn.
Dersom vi senere oppretter artikler om andre personer med samme navn, så kan vi opprette disse med årstalls- eller yrkesparentes, og henvise fra ham til disse, men det er ikke unaturlig at denne mangeganger-statsråden kan få stå på den rene navneformen. Mvh MHaugen 8. sep 2008 kl. 19:50 (CEST)