Diskusjon:American Corner

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg trodde ordningen var mye eldre enn 6 år!? --MHaugen 21. aug 2006 kl. 20:12 (UTC)

Det ser ikke slik ut på ambassadelenka. --Harald Haugland 21. aug 2006 kl. 20:22 (UTC)
Fra saksutredningen ved Stavanger biblioteks behandling av saken: Bakgrunnen for henvendelsen og samtalene er et tiltak kalt American Corner (AC). AC er et gammelt tiltak som er blitt benyttet for å spre amerikansk kultur – og informasjon om USA – i en rekke land. Amerikanerne har søkt lokale samarbeidspartnere, oftest biblioteker, og har tilbudt disse bøker, tidsskrifter osv. AC har på den annen side sikret amerikanerne profilering og spredning av informasjon om det amerikanske samfunn og amerikansk politikk. AC så dagens lys under den kalde krigen, og var historisk et kultur-/propagandatiltak. [1] --MHaugen 21. aug 2006 kl. 20:28 (UTC)

Jeg merker denne med {{nøyaktighet} nå, har ikke tid til å gjøre mere, men det er et problem ved artikkelen at den generaliserer hva et AC er, utfra opplysningene fra noen få norske AC. --MHaugen 21. aug 2006 kl. 20:33 (UTC)

Jeg er ikke enig. Den baserer seg på to eksterne lenker, den ene skrevet er en pressemelding fra USAs ambassade, den andre en omtale fra biblioteket i Kirkenes. De tekstene er minst like relevante som omtalen fra Stavanger, og i US-pressemeldingen heter det: Since its inception in 2000, the Department of State public diplomacy program has established 181 American Corners in 48 countries, with another 100 corners underway. Etter min mening er ambassaden i 2005 minst like nær til å fortelle om prosjektet som biblioteksjefen i Stavanger i 2006.
Jeg tatt med lenke til Amerika-Gedenkbibliothek i Berlin, som trolig var direkte knyttet til den kalde krigens propagandatenkning. Egentlig var den artikkelen årsak til at jeg skrev om AC fordi den var foreldreløs, men ved å skrive om amerikanske tiltak for å støtte biblioteker utenfor USA, fant jeg en måte å lenke den på. --Harald Haugland 21. aug 2006 kl. 20:55 (UTC)
Min tvil om nøyaktighet gjelder ikke bare tidsangivelsen, men også påstanden om hvor mange og hvilke medier et AC inneholder. Det som står nå er helt feil, og kan ikke sies å representere et "typisk AC", det i Stavanger er ulikt det i Kirkenes, og i andre land er innholdet annerledes igjen - som regel avhengig av landets utdanningsnivå, og varierende med i hvor stor grad USA og et greeencard er den store drømmen for innbyggerne - dette siste var en fri og uoffisiell tolkning. Tema AC var jeg tungt involvert i sist vinter, gjennom mine tillitsverv i bibliotekbransjen. --MHaugen 22. aug 2006 kl. 06:45 (UTC)
Jeg endret artikkelen slik at omtalen av bestand knyttes til BRAC og ikke er generell. Tidsangivelsen er det vanskelig å gjøre noe med. Ambassadens informasjon er ikke lett å komme utenom. --Harald Haugland 22. aug 2006 kl. 08:47 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen American Corner. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 10:24 (CEST)[svar]