Diskusjon:Alta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kopperverket[rediger kilde]

Kopperverket var Europas første storindustri Dette kan umulig stemme. Har endret til "Nordkalottens første storindustri", dette ifølge Alta museums hjemmesider.

Overskrifter[rediger kilde]

Overskriftene i artikkelen stemmer ikke helt med innholdet under. Bør taes en opprydding, evt. endre noen overskrifter. SnowDanzer

Lister[rediger kilde]

Synes artikkelen består av altfor mange lister og/med uinteressant informasjon.

Historie[rediger kilde]

Alta har en spennende historie som bør inn her. Man kan starte med et sammendrag av det flotte verket "Altas Historie", bd. 1-4.

Navn og etymologi[rediger kilde]

Synes navn og etymologi burde inkluderes i enhver byartikkel. Er det noen som kan noe om dette? 85.166.14.32 14. jan 2011 kl. 21:48 (CET)

Enig! Mener å huske at Sylfest Lomheim nevnte at "Al" i "Alta" kanskje var norrønt – noe som ikke er helt fjernt. Dog er det vel å merke at han bare ramset Alta opp med en rekke andre stedsnavn som mulige eksempler der norrøne "al" var brukt. Sannsynligvis er "Alta" en fornorsking av det kvenske eller samiske navnet på byen. Her må det altså noen kyndige inn 77.241.98.52 15. feb 2012 kl. 15:08 (CET)

Tilfeldige innskudd i hytt og vær[rediger kilde]

"Alta kalles ofte Nordlysbyen" og lignende innskutte bisetninger gjør at artikkelen virker useriøs. En leksikonartikkel, særlig begynnelsen, bør være holdt i et nøkternt språk og bare referere til fakta. Man bør ikke bruke denne artikkelen som "turistbrosjyre" eller forum for private entusiasmer.

  • Enig. Det er bare å gå i gang med ryddesjau. En del av det som blir skutt inn, kommer fra lavere alderstrinn, der vedkommende ikke helt har fattet hva leksikalitet er. Det virker som en kombinert sanering med litt ommøblering kan bedre saken. Lykke til, men ikke glem kalkis på befolkningstetthet (Neser pr. kvadratkm). --Bjørn som tegner (diskusjon) 20. mar 2012 kl. 22:16 (CET)

Nytt bilde[rediger kilde]

Jeg ønsker å legge til et nytt bilde i infoboksen til høyre. Hvordan gjør jeg det? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ahnjo (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Du må først laste opp bilde til commons. Fra commons knytter du til bildet ved å tilføye en linje |bilde= filnavn.jpg. --Mvh Erik d.y. 10. jan. 2016 kl. 18:41 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Alta. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. jul. 2017 kl. 09:06 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Alta. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 09:54 (CEST)