Diskusjon:Alnsjøen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Alnsjøen feilaktig kalt for Alunsjøen ? Jeg vil heller si motsatt. Alunsjøen feilaktig kalt Alnsjøen. Statens kartverk døpte om vannet fra Alunsjøen til Alnsjøen. Grunnen til dette var at det ikke fins alunskifer i området, og da kunne ikke vannet hete Alunsjøen !?. På alle kart fra 1700-1920 tallet er er navnet skrevet Alunsjøen eller Alundsjøen. Noen har også tidligere kalt vannet for Alungen. Veien øst for Alunsjøen heter Alunsjøveien. På alle orienteringkart i området blir vannet kalt Alunsjøen. Det samme med nyere kart fra Ugland IT og Cappelen. lokalbefolkningen bruker også Alunsjøen.

Støttes. Selv om et navn endres på folkemunne (f.eks. fra Alnsjøen til Alunsjøen), blir det ikke derfor feil eller "meningsløst". Sammenlikn dagens Makrellbekken, som selvfølgelig ikke har noe med makrell å gjøre, men kommer av det tidligere "Markskillebekken". Navnet Makrellbekken er likevel gjeldende, og ikke feil.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Alnsjøen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. feb. 2021 kl. 09:57 (CET)[svar]