Diskusjon:Alnabru stasjon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Alnabru sentralskiftestasjon (Alnabru S) og Alnabru godsterminal (Alnabru G)[rediger kilde]

Statens havarikommisjon for transport: RAPPORT JB 2011/03: "Rapport om jernbaneulykke med vognstamme i utilsiktet drift fra Alnabru til Sydhavna 24. mars 2010" Avgitt mars 2011 JB 2011/03 (Last ned rapport) benytter begrepet "Alnabru sentralskiftestasjon" flere ganger inkl. på side 12 (mine uthevninger):

«Jernbaneanleggene på Alnabru består av Alnabru sentralskiftestasjon (Alnabru S) og Alnabru godsterminal (Alnabru G). Alnabru S er en sorteringsmaskin for godsvogner hvor godstog løses opp og settes sammen, mens Alnabru G er sporene hvor godsvognene lastes og losses.»

Flere kilder benytter begrepet Alnabru sentralskiftestasjon inkl.:

Slippstillverk[rediger kilde]

http://www.njf-for.no/index.php?side=43

«Slippstillverk

På Alnabru Skiftestasjon finnes et av landets 3 slippstillverk. Her fordeles vogner fra hele landet samt en ikke ubetydelig utenlandstrafikk.

Vognene ankommer med tog som låses fast i egne ankomstspor. Der blir vognene ”sortert” ved at koplingene slakkes mellom hver vogn eller vogngruppe iforhold til bestemmelsesstasjon. Vognene ruller så ved hjelp av tyngdekraften over en fallrampe og fordeles på 36 retningsspor.

Den nåværende skiftestasjonen ble tatt i bruk i 1970. De tekniske systemene som er tatt i bruk for vognsortering erstatter mange årsverk innen skiftetjenesten. Ledelsen i CargoNet mener allikevel det blir for dyrt å operere med vognlastgods, og ser helst at godstogstrafikken bare skal utføres som heltog eller containertog.Da vil det ikke lenger være behov for slippstillverket.»
--Ohedland (diskusjon) 13. aug. 2014 kl. 20:38 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Alnabru stasjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. jul. 2017 kl. 08:48 (CEST)[svar]