Diskusjon:Allmenne, økonomiske og administrative fag

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I hvilken periode var det denne inndelingen fantes? Mener å huske at det bare het "allmennfag" når jeg gikk på vgs. en gang i steinalderen (russ 91). Det var også noe som het "Handel og kontor", som altså var økonomiske og administrative fag (det var blårussen...). Russ 91 var vel forresten det siste kullet som hadde linjefag, det vil si at vi måtte velge mellom samfunnsfaglinja, naturfaglinja og språklinja. Odd Eivind 4. jul 2009 kl. 09:16 (CEST)

Jeg lurer litt på om det var et begrep som kom i forbindelse med reform 94. Jeg husker da jeg gikk der (99-02) så var den formelle tittelen Allmenne, økonomiske og administrative fag, populært bare allmenn. Profoss 4. jul 2009 kl. 11:04 (CEST)
Tror også det var fra Reform 94. Av det jeg husker (russ 2002) så var allmenne, økonomiske og administrative fag en samlebetegnelse på allmennfag (rødruss?) og økonomiske og administrative fag (egentlig blåruss?). I alle fall på den skolen jeg gikk, hadde disse GK-trinnet felles, men delte seg til VK1. Førstnevnte måtte da ha historie og geografi, mens sistnevnte hadde økonomi. Ellers var alt felles, med tilgang på de samme valgfagene og begge ga den samme studiekompetansen. Handel og kontor eksisterte også, men det mener jeg var en fagskolelinje. Ters 4. jul 2009 kl. 12:13 (CEST)
Det var bare VK1 som var forskjellig da blårussen (økonomisk retning) hadde 2BØ (bedriftsøkonomi) i stedet for geografi og eldre historie (som rødrussen hadde). I VK2 var hadde de to retningene samme fag igjen. Det var også én forskjell til, nemlig at de med økonomisk retning med C-språk slapp å ha det alle tre år, de kunne velge det bort etter VK1. Jeg vil tippe at sistnevnte regel var svært viktig for folk, og dyttet mange over til blårussen. Man skal visst ikke undervurdere hva folk gjør for å slippe unna tysken og fransken! ;-)
Men dette var en liten avsporing. Til det Odd Eivind spør om: Jeg vil tippe at denne inndelingen kom med reform 94. —Kjetil_r 4. jul 2009 kl. 12:31 (CEST)
Dette bør kanskje inn i artikkelen. Men angående VK2, så hadde vel ikke de som valgte den ikke-økonomiske linja noen mulighet til å velge 3BØ? Ters 4. jul 2009 kl. 14:25 (CEST)
Jo da, man kunne ta 2BØ som studieretningsfag selv som rødruss, og dermed også 3BØ i VK2. —Kjetil_r 4. jul 2009 kl. 14:50 (CEST)