Diskusjon:Akademisk grad

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting den 21. november 2012, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Det skal ikke være mellomrom i forkortelser for flerordsuttrykk med to punktum. Det vil si at det ikke skal være mellomrom i forkortelsene for akademiske grader. De skal forkortes cand.mag., siv.ing., dr.theol. osv. Se tilslag i bokmålsordboka: http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=cand&ordbok=bokmaal

Kallenavn på dr.ing. og dr.techn.[rediger kilde]

Det er mulig at disse har blitt kalt heholdsvis den «lille» og «store» doktorgraden, men eneste treff på Google på dette er denne artikkelen. Å ha med dette uten referanser kan bli misvisende. Er dr.ing. «mindre» enn andre dr.grader? Er dr.techn «større» enn dr.art? Dr.philos? Furuseth 28. jul 2008 kl. 22:35 (CEST)

Har lest dette i interndokument fra NTH/NTNU, men har ikke referansen. KjellG 5. aug 2008 kl. 00:41 (CEST)
Har fremdeles ikke funnet noen referanser til dette. Opplysningen er morsom, men uten nærmere kilde velger jeg å slette den. Furuseth 15. sep 2008 kl. 23:31 (CEST)
Enig i det så lenge det ikke foreligger noen referanse. På dansk WP står:"I Danmark er ph.d. innført som erstatning for lisensiatgraden, og går under betegnelsen «den lavere doktorgrad» eller «den lille doktorgrad». De høyere, tradisjonelle doktorgradene (i hovedsak identisk med de norske) er også beholdt."
Mulig at jeg blander sammen noe her. At lic./dr.ing./Ph.D ble diskutert som "lavere" enn dr.Techn. har jeg imidlertid lest i NTH-papirer, men fortsatt uten referanse. KjellG 15. sep 2008 kl. 23:41 (CEST)
At dr.techn. ble regnet for "høyere" enn dr.ing. har jeg også hørt (men aldri lest.) Dette kunne kanskje egnet seg i egne artikler om disse gradene? Furuseth 15. sep 2008 kl. 23:49 (CEST)