Diskusjon:Adresse (IT og telekommunikasjon)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Litt halvferdig[rediger kilde]

Det var jeg som opprettet og skrev det meste av denne artikkelen for tre år siden. Den er dessverre litt halvferdig. Tre svakheter jeg ser:

”Fysisk adresse” brukes av ulike mennesker med helt ulike betydninger. (Identifikator for en nett-terminal hhv en fysisk plassering i minne, et telenettverk eller lignende.) Det burde artikkelen omtalt og forklart.

Så bør det forklares bedre at logiske adresser brukes som identifikatorer, dvs har mer til felles med et navn, et brukernavn eller lignende, enn en geografisk adresse. Eller at de noen ganger kan være en mellomting mellom et navn og en adresse, altså en identifikator med noe geografisk informasjon innbakt, noe a la et nummerskilt for bil.

Poenget med todelingen logiske - fysiske adresser burde også forklares enda bedre. Helst med flere eksempler på situasjoner der noe trenger å kunne flyttes rundt, uten at alle deler av systemet trenger å holde oversikt over hvor det til enhver tid befinner seg. --Kommtek (diskusjon) 15. apr. 2014 kl. 11:48 (CEST)[svar]