Diskusjon:Aérospatiale Gazelle

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg lurer, burde ikke denne stå under «Eurocopter Gazelle»? Eurocopter ble jo etablert i 1992, og produksjonen av Gazelle har vel falt inn under denne avdelingen. --Flyvende Banan 9. aug 2007 kl. 17:58 (CEST)

Vi bruker vel litt udde standarder. Etter det jeg forstår (selv om vi ikke har noen klart definerte retningslinjer), så er det fleste fly- og helikopterartikler under den nåværende produsentens navn, men det er vel også mange som ligger under enten den originale produsenten eller den som er mest kjent. Dette er kanskje noe vi bør diskutere litt prinsipielt?
Slik det ser ut nå så har de fleste land det navngitt under Aérospatiale, så i utgangspunktet er synes jeg vi bør la den stå, siden det er det mest kjente navnet. Lytter som vanlig på gode (og dårlige) argumenter da. :) — Galar71 9. aug 2007 kl. 18:56 (CEST)

Jeg har ikke noe problem med at den står der den står nå, men jeg startet faktisk selv en artikkel under navnet «Eurocopter Gazelle» før jeg oppdaget at artikkelene allerede eksisterte. Jeg tenkte bare at vi burde kanskje følge noen prinsipper, Eurocopter var de som tok over produksjonen av Gazelle etter Aérospatiale og som står som eiere av helikoptertypen i dag. --Flyvende Banan 9. aug 2007 kl. 19:25 (CEST)

Er enig i at det kunne vært greit å diskutere det. Forøvrig så tror jeg det blir vanskelig å skape klare retningslinjer, så vi bør kanskje diskutere det på et litt mer generelt grunnlag, for å ikke innskrenke det for mye. Det blir potensielt veldig omfattende da, så jeg vet ikke helt om det er noe vi bør starte nå ihvertfall. Kanskje siden, når "biblioteket" har blitt litt mer komplett, for å unngå å ta for mye tid vekk fra å skrive artikler? Hvis du mener at det bør ligge under Eurocopter så ser ihvertfall ikke jeg noe problem med det heller. Vi lager bare omdirigeringer så går alt så greit. :-) — Galar71 9. aug 2007 kl. 20:19 (CEST)