Diskusjon:Østblokken

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Maybe you can insert this map: de:Bild:Ostblock_in_Europa.png

Maktpolitikk[rediger kilde]

I artikkelen står setningen "Dette viser at ikke bare ideologi, men også maktpolitikk, hadde blitt en del av blokkdelingen av verden", etter at USAs tilnærming til Kina er omtalt. Kan hende jeg er på jorde nå, men etter min mening henger setningen i løse luften, og legger grunnlag for tolkninger som igjen slår tilbake på at setningen kan være POV. Floyd 21. des 2005 kl.06:22 (UTC)

Østblokkland i Asia og Afrika[rediger kilde]

Redigerte artikkelen slik at asiatiske og afrikanske land ikke fremgår som Øst-blokk, jf. oppgitte kilder og engelsk wiki. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ostheboss (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Både «Østblokken» og «Vestblokken» trenger akutt til nyskriving for å gi de mer nøytral språkdrakt. Muligens hadde det vært lurt med mer kilder også. Spesielt trengs det kilder på når de forskjellige landene forsvant inn i østblokken, når de ble nøytrale, og hvorvidt de hadde «marionettregjeringer». — Jeblad 10. okt 2011 kl. 03:08 (CEST)

«anførselstegn»[rediger kilde]

Jeg ser ingen spesiell grunn til å bruke «anførselstegn» i oppslagsordene «Vestblokken» og «Østblokken». Riktignok er det muntlige og uformelle navn, men jeg kjenner ikke til at vi har regler eller presedens for å bruke anførselstegn av den grunn. (Til sammenligning er Kategori:Ord og uttrykk full av muntlige og uformelle navn, uten at noen av dem står i anførselstegn) Mvh M Haugen 10. okt 2011 kl. 08:35 (CEST)