Diskusjon:Åsgårdstrand

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En detalj som er uklar i teksten: Åsgårdstrand fikk privilegier for å drive handel...Var det bystatus Å. fikk? Og når mistet Å. sin bystatus? krg 10. jun 2006 kl.21:20 (UTC)

Kjente personer?[rediger kilde]

En del av oppføringene på listen over kjente personer kan vel fjernes? Zerblatt 6. jul 2006 kl.21:28 (UTC)

Nja. Lokalt er flere av de nålevende viktige i dag. Også de historiske skikkelsene var viktige i samfunnet en gang, og det er fint å beholde informasjon om historien også. Internettet og wikipedia har ellers en påfallende slagside mot dagsaktuell teenagerkultur, døgnfluer og moderne fenomener uten sammenheng med fortida (det er mange svært unge bidragsytere her). Men du har rett, få av personene er A-kjendiser og Idol-stjerner. Personlig synes jeg likevel vi skal beholde dem. Tror dessuten slike lister, som er wikipedias fortrinn og særmerke, er nyttige for stilskrivere og andre. Men fordi artikkelen foreløpig er veldig tynn, kan en så fyldig liste virke litt malplassert. Den blir for tung og viktig i forhold til resten. Men når Åsgårdstrand blir utbygd, etter mønster av for eksempel Tjøme, vil ikke lista virke så merkelig. Jeg synes for øvrig det er synd å fjerne informasjon fra wikipedia med mindre den er direkte feil. Wolfmann 6. jul 2006 kl.21:54 (UTC)
Den jeg først og fremst tenkte på var Grimsgaard, som kun er oppført som arkitekt. Men kan hende er han kjent, så jeg skal ikke ta bort navnet hans. Faktisk så må jeg innrømme at da jeg leste maler på et av de andre navnene (la ikke merke til at Munch var oppført), tenkte jeg på en som maler hus o.l., og ikke en billedkunstner. :-) (Jeg driver selv og maler et rom i kjelleren om dagen, nemlig, så jeg er nok bare yrkesskadd.) Zerblatt 7. jul 2006 kl.00:14 (UTC)


Kjente Personer, Audun Bakke Andersen[rediger kilde]

Audun Bakke Andersen er ikke en kjent person fra Åsgårdstrand. Han er ei heller en fotograf. Om han eier et kamera, skal jeg ikke betvile, men han her helt definitivt ingen _KJENDIS_ og han er ikke _BERØMT_ han går heller ikke for å være noe som helst til bruk for historien av Åsgårdstrand.

Kan ikke forstå hva han gjør på listen av kjente personer.

Besøkende turister[rediger kilde]

Har rettet juliane av Nederland til Juliana av Nederland, men sia dette er uten referanser og det samtidig refereres til 20-tallet, lurer jeg på om det egentlig er hennes mor Wilhelmina av Nederland det her er snakk om. Wilhelmina er kjent for sine feriereiser, ikke minst til Norge. Wilhelmina var dronning fram til 1948, deretter tok juliana over.Tordenskrall 2. jan 2010 kl. 13:00 (CET)

Foreslår denne bolken fjerna eller omarbeida, er det Juliana eller Wilhelmina det er snakk om? Viss det er førsnevnte er det vel strengt tatt ikke riktig å titulere henne som dronning ettersom hun i de omtalte 1920-årene ikke var dronning enda. Hvem er egentlig denne "verdenskjente Formici"? Uten kilder eller noe som helst blir dette egentlig en saus. Det som står iden engelske versjonen er mer ryddig så lenge en ikke har mer på konkrete personer: "Since the 1920s Åsgårdstrand has been a popular vacation and recreational spot. Both the Dutch royal family, prominent guests from Oslo and other rich and famous travelled to the small town each summer and spent their holidays on one of the four hotels. Summer guests are still leaving their mark on the idyllic town."Tordenskrall 7. jan 2010 kl. 02:34 (CET)

By - Tettsted[rediger kilde]

Har endret "tettsted" til "by" i teksten, men ser forsatt den ligger under kategori tettsteder i Vestfold. Der kan den vel fjernes fra? Sokkedyret 2. jan 2010 kl. 15:41 (CET)

Enig. Har fjernet den. Geanixx 2. jan 2010 kl. 16:01 (CET)
Oops, det gikk litt fort i svingene her. Jeg trodde det var enten/eller, men jeg ser nå at alle norske byer er kategorisert på denne måten, altså både som tettsted og by. Det er også det riktige, ettersom status som «by» er noe et kommunestyre kan vedta, mens et «tettsted» er et statistisk definert område. De to begrepene er altså forskjellige og det ene utelukker ikke det andre, så jeg har derfor tilbakestilt endringen min. Mvh Geanixx 2. jan 2010 kl. 16:23 (CET)

Er Vestfold på Sørlandet? "I sørlandsidyllen finner du gallerier og utsalg for kunsthåndverkere." Jeg har derfor justert litt på denne frasen i innledningen. Sørlandet er strengt tatt bare Agder, kanskje også Telemarkskysten. krg 4. jan 2010 kl. 01:04 (CET)

Bystatus i Norge - hur funktionerar det?[rediger kilde]

Om ett tettsted i Norge, som sträcker sig över fler kommuner, tilldelas bystatus (som i fallet Åsgårdsstrand) gäller det bara den del som ligger i den kommun som utfärdar statusen i fråga, eller hänger det med in i grannkommunen? Har denna "status" någon reell inbörd? Frågan aktualiseras av redigering av motsvarande artikel i svenska Wikipedia sv:Åsgårdstrand. --Andhanq (diskusjon) 26. mai 2016 kl. 23:07 (CEST)[svar]

Hei, Andhanq. Bystatus har ingen reell inbörd, være seg sånn eller slik. Derfor er det ikke så lett å svare på dette.
Et tettsted er bedre definert, og det kan omfatte områder i flere kommuner. De mest kjente eksemplene på det er Fredrikstad/Sarpsborg og Stavanger/Sandnes. Mvh M O Haugen (diskusjon) 27. mai 2016 kl. 08:48 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Åsgårdstrand. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. aug. 2017 kl. 08:34 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Åsgårdstrand. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jun. 2018 kl. 14:34 (CEST)[svar]