Det hadde jeg ikke drømt om

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Det hadde jeg ikke drømt om
orig. Вам и не снилось…
Generell informasjon
GenreMelodrama
Utgivelsesår1981
NasjonalitetSovjetunionen
Lengde86 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiIlja Frez[1] Rediger dette på Wikidata
ManusGalina Sjtsjerbakova, Ilja Frez Rediger dette på Wikidata
Basert på
Vam i ne snilos Rediger dette på Wikidata
MusikkAleksej Rybnikov Rediger dette på Wikidata
FotoGasan Tutunov Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeTatjana Aksiuta, Nikita Mikhajlovskij, Yelena Solovey, Irina Miroshnichenko Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapGorkij filmstudio Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1981
Eksterne lenker

Det hadde jeg ikke drømt om (originaltittel: Вам и не снилось) er en sovjetisk film fra 1981, regissert av Ilja Frez.[2][3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Katja Sjevtsjenko er student ved en videregående, og må flytte til et nytt distrikt, hvor hun møter klassekameraten Roman Lavotsjkin (spilt av Nikita Mikhajlovskij) ved den nye skolen. Etter hvert vokser vennskapet deres til kjærlighet, som fremstår overraskende sterkt for de voksne rundt dem. Romans far, Konstantin (spilt av Albert Filozov), var tidligere forelsket i Katjas mor, Ljudmila, som hadde avvist ham. Romans mor, Vera, er veldig misunnelig på Katjas mor - og misliker både Ljudmila og datteren hennes. Hun ønsker å skille Katja og Roman med makt, og overfører derfor Roman til en annen skole. Hun forbyr dem å møte hverandre flere ganger, men kjærligheten mellom Katja og Roman blir ikke mindre.

Så Vera tvinger sønnen sin til å forlate Moskva, og han må reise til Leningrad for å ta seg av hans angivelig syke bestemor. Hun forhindrer også Katjas forsøk på å komme i kontakt med Roman, eller skrive brev til ham. Katja og Roman blir deretter bare støttet av ett par klassekamerater, og læreren deres Tatjana. Hun blir klar over Veras planer, og forteller sannheten til Ljudmila. Katja bestemmer seg snart for å reise til Leningrad på egen hånd, og finne ut hva som egentlig foregår selv. I mellomtiden ringer Roman, som ikke kan forstå hvorfor Katja ikke svarer på noen av brevene hans (alle Katjas brev ble fanget opp av bestemoren hans) til læreren deres Tatjana.

Men Tatjana tar feil av ham for Mikhail (spilt av Leonid Filatov) kjæresten hennes som hun nylig hadde en krangel med, og hun ber ham aldri ringe henne igjen. Men ved et uhell overhører Roman en telefon-samtale mellom bestemoren og moren hans, og han oppdager dermed sannheten: bestemoren hans var ikke syk i det hele tatt, og alt dette var bare for å hindre ham fra å møte Katja. Roman låser seg derfor inne på sitt eget værelse, men når han kikker ut av vinduet sitt oppdager han Katja - som har kommet frem til Leningrad.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Tatjana Aksjuta som Katja Sjevtsjenko
  • Nikita Mikhajlovskij som Roman Lavotsjkin
  • Jelena Solovej som Tatjana Koltsova
  • Irina Mirosjnitsjenko som Ljudmila Sergejevna
  • Lidija Fedosejeva-Sjuksjina som Vera Vasiljevna Lavotsjkina

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]