Hopp til innhold

Den vitenskapelige komité for antarktisforskning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den vitenskapelige komité for antarktisforskning
Org.formVeldedig organisasjon
Stiftet1958[1]
LandStorbritannia
Antall ansatte 3 (2017)
Donasjoner1 357 GBP (£) (2018)
Omsetning655 354 GBP (£) (2017)
Nettstedwww.scar.org

Den vitenskapelige komité for antarktisforskning (SCAR) er en komité under Det internasjonale vitenskapsråd som ble opprettet i 1958 i forbindelse med Det internasjonale geofysiske året. SCARs arbeidsområde er initiering, utvikling og koordinering av vitenskapelig forskning i Antarktis. Den faglige virksomheten i SCAR håndteres av faste vitenskapelige grupper, og SCAR gir råd til de konsultative møtene under Antarktistraktaten samt andre organisasjoner angående forskning og bevaring som påvirker forvaltningen av Antarktis og Sørishavet.

Delegatmøter i SCAR holdes annethvert år for å håndtere administrative spørsmål. Et styre valgt fra delegatene er ansvarlig for den daglige administrasjonen av SCAR gjennom sekretariatet ved Scott Polar Research Institute i Cambridge, England.

I forkant av delegatmøtene arrangerer SCAR en større åpen konferanse for å rette oppmerksomheten mot antarktisspørsmål, samt møter i de vitenskapelige gruppene for sluttbehandling av forskningsprogrammene for eventuell godkjenning av delegatene.

I 2002 mottok SCAR Fyrsten av Asturias' pris for internasjonalt samarbeid.[2]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Research Organization Registry Data (ROR release v1.19)[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Fundación Príncipe de Asturias Arkivert 29. august 2008 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]