Den keiserlige jaktpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Den keiserlige jaktpark (kinesisk: Nan Haizu) var en jaktpark eksklusivt satt til side for Qing-dynastiets keisere. Den dekket et meget stort område noen kilometer sør for Beijing, og var beskyttet for inntrengere med en over 72 km lang solid stein- og mursteinsmur. Jaktområdet dekket hele 320 kvadratkilometer.

Opprinnelig var området myrland, og var kjent som Beijings sørlige myrområde. Det vokste frem som et eksersisområde for de keiserlige tropper, men ble gradvis mer eksklusivt satt til side for keisernes fornøyelsesjakt. Når dette skjedde, er noe uklart.

Parken ble rammet av en alvorlig flomkatastrofe i 1894, og da ble muren rundt rasert slik at en stor del av davidshjortene som hadde parken som sitt habitat, unnslapp, bare for å bli felt av sultende bønder på landsbygda. Seks år etter, under bokseropprøret, skjøt soldater fra åttenasjonsalliansen ned resten av flokken. Senere er en liten flokk blitt gjenoppbugd i det lille av parken som fremdeles er igjen, og som nå er kjent som Milu Yuan. Det meste av området er blitt bebygd og inngår i Beijing by.